Kommende BMW 1-serie GT knipset

Automedia har kommet tett på en kompakt, men høyreist BMW og har sendt oss bildene.

Spionene fra Automedia overrasket BMWs kommende Mercedes B-klassekonkurrent under vintertesting. 1-serie GT, mener de den skal hete. Foto: Automedia
Spionene fra Automedia overrasket BMWs kommende Mercedes B-klassekonkurrent under vintertesting. 1-serie GT, mener de den skal hete. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag har de aller fleste biler som selges forhjulsdrift, eventuelt firehjulsdrift. Allikevel lever bakhjulsdriften videre, hovedsaklig ønsket av de som forbinder det med premium og sportslighet.

Som et eksempel på sistnevnte, har både Mazda, med MX5 og Hyundai, med kupéen Genesis, valgt å utstyre sine sportslige modeller med bakhjulsdrift selv om det øvrige modellspekteret deres er basert på forhjuls- eller firehjulstrekk.

Premium med bakhjulsdrift

De notoriske unntakene blant de store bilprodusentene heter i hovedsak Mercedes-Benz og BMW. Når det gjelder Mercedes, kom de første modellene med forhjulstrekk da de lanserte modeller i de lavere prisklassene, A- og B-klasse. Frem til i dag har BMW holdt stand, og mange fans av bakhjulsdrift berømmer BMW for nettopp det. Riktignok eier BMW Mini, som baserer seg på for- eller firehjulsdrift, men eget merke har produsenten så langt unngått å "besudle" med forhjulsdrift.

Hvor mye er bilen din verdt? Finn det ut her!


Ny plattform

Men det er det nå snart slutt på. BMW er i ferd med å konstruere en forhjulsdrevet plattform for en rekke modeller, med både Mini- og BMW-merke på seg. Blant annet skal neste generasjon Mini baseres på denne, og den vil komme i 2014. BMW selv bekreftet dette allerede i mars 2010 via toppsjef Norbert Reithofer.

Hva med deg?

BMW med forhjulsdrift? (Avsluttet)
Nei, det blir helt feil - la Mini ta seg av den delen(69%) 1351
Bra - de andre BMW-modellene burde også bli forhjulsdrevne(17%) 339
Spiller ingen rolle(14%) 272
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


En helfrelst BMW-fan sa da vi nevnte det - og han representerer en god del av dem:
– BMW med forhjulstrekk? Det blir bare helt feil!

Det utvikles også firehjulsdrift for den nye plattformen.

B-klassekonkurrent

Bilen på disse bildene omtales av Automedia som BMW 1-serie GT. De hevder videre at det er en høyreist kombikupé og at den er mye større enn den ser ut til på bildene. Det gjør det nærliggende å tenke at det dreier seg om en direkte konkurrent til nye Mercedes B-klasse, som vi prøvekjørte for få måneder siden. Automedia presiserer at de fikk tatt en god titt i interiøret på bilen, og at det ikke er noen tvil om at bilen har forhjulstrekk.

Det er ventet at nye 1-serie GT med forhjulsdrift vil bli lansert til neste år - i 2013.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer