Designen på A3 e-tron er i hovedsak den samme som på det tidligere viste A3-konseptet Foto: Audi
Designen på A3 e-tron er i hovedsak den samme som på det tidligere viste A3-konseptet Foto: AudiVis mer

Kommende Audi vises som hybrid

Audi forsøker ikke å bevare så mye av spenningen når de allerede nå viser en hybridutgave av kommende A3.

Audi A3 er en ganske gammel bil ettersom den ble lansert allerede i 2003. En konseptversjon av neste utgave ble imidlertid vist tidligere i år. Den ferdige produksjonsutgaven er ennå ikke offisiell.

Audi har flere hybridmodeller på gang, og det var derfor knyttet spenning til om også nye A3 vil komme som hybrid. Dette hybridkonseptet avgjør nok langt på vei den diskusjonen. Selv om dette også er nettopp en konseptbil, er det svært trolig at en hybridutgave av den ferdige A3-versjonen også vil finne veien til butikkene.

En ekte A3

A3 e-tron concept, som den heter, er i all hovedsak samme bilen som ble vist på bilutstillingen i Genève tidligere i vår, med unntak av drivlinjen. Designmessig er det bare små detaljer som skiller, som eksempelvis den litt mer brautende grillen på hybridbilen.

Under panseret er det imidlertid mye som er annerledes. Det opprinnelige A3-konseptet hadde en femsylindret turbomotor med hele 408 hestekrefter. E-tron har en 1,4-liters firesylindret turbomotor, men også den med solide 211 hestekrefter. I tillegg har den en elmotor med 27 hester. Den samlede ytelsen er 238 hestekrefter, nok til å bringe bilen fra 0 til 100 kilometer i timen på 6,8 sekunder. Toppfarten ligger på 231 kilometer i timen.

Ladbar

E-tron concept er en plug-in-hybrid. Det betyr at den kan lades via et vanlig vegguttak og kjøres på bare strøm i opptil 54 kilometer. Vi antar at dette forutsetter at føreren tar det rolig, ettersom elmotoren har såpass beskjedent med effekt. Batteriene kan også lades under kjøring og er plassert bak baksetene. De har en total kapasitet på 12 kWh.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Audi
Designen på A3 e-tron er i hovedsak den samme som på det tidligere viste A3-konseptet Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: AudiBilen er forøvrig utstyrt med en syvtrinns dobbelkløtsjkasse som Audi kaller S tronic. Dette i motsetning til de fleste hybridbiler i dag som har trinnløse girkasser.

Når kommer den?

Når en antatt produksjonsutgave av denne bilen kommer, sies det ikke noe om. Vanlige A3 skal være på plass neste år. Genève-utstillingen tidlig på våren kan være en sannsynlig anledning for debuten. Sedan-utgaven som ble vist tidligere i vår er ventet først mot slutten av 2013. Vi tipper en eventuell hybridutgave kommer en stund etter de første vanlige versjonene, så vi kan nok fort snakke et par år frem i tid fra nå.

Hybridkonseptet ble nylig avduket på en bilmesse i Shanghai.

Audis første hybrid blir forøvrig Q5. Den skal komme allerede til høsten. Også A6 hybrid er på vei.