Dette er bilen rekorden ble satt med: En USA-spesifisert VW Passat 2.0 TDI SE med 140 hk og 320 Nm. Snittforbruket på den 2.617 kilometer lange turen var 0,28 liter per mil. Foto: VW USA
Dette er bilen rekorden ble satt med: En USA-spesifisert VW Passat 2.0 TDI SE med 140 hk og 320 Nm. Snittforbruket på den 2.617 kilometer lange turen var 0,28 liter per mil. Foto: VW USAVis mer

Kjørte 2.600 km på en tank

Gjennom ni delstater kjørte John og Helen Taylor i en VW Passat før rekorden var et faktum.

John og Helen Taylor er et helt vanlig ektepar. Vel... Ikke helt vanlig, da. De har nemlig gjort det til en hobby å kjøre mer økonomisk enn alle andre.

Og deres siste bragd er den største i rekken: De har nemlig satt verdensrekord i tilbakelagt distanse på én tank drivstoff.

Houston-Sterling

Man kan trygt si de må ha lært seg omtrent alle de hemmeligheter som kan finnes for å få til det perfekte "economy run". De tilbakela nemlig i fellesskap 2.617 kilometer på bare én tank med diesel. Etter å ha startet i Houston i Texas den 3. mai gikk de tom for diesel i Sterling, Virginia i utkanten av Washington, D.C. den 5. mai.

Les også: Diesel eller bensin?

De tok dermed rekorden tilbake fra Europa, der forrige rekord, også den imponerende, var 2.457 kilometer på én tank.

Avstanden de tilbakela tilsvarer omtrent hele Norge på langs - eller avstanden Oslo-Roma (uten å ta båten fra Norge til Danmark!) Selvsagt ble prosessen fra fylling av tank til tomkjøring nøye kontrollert og sertifisert av de relevante myndigheter.

Ekteparet John og Helen Taylor er kjente eksperter på økonomikjøring - og god reklame for Volkswagen.
Dette er bilen rekorden ble satt med: En USA-spesifisert VW Passat 2.0 TDI SE med 140 hk og 320 Nm. Snittforbruket på den 2.617 kilometer lange turen var 0,28 liter per mil. Foto: VW USA
Dette er reiseruten - 2.617 km fra Houston og nesten til Washington. Foto: Google
VW Passat - USA-spesifikasjon
VW Passat - USA-spesifikasjon


Passat TDI

Felles for begge rekordene er at de ble satt i en Volkswagen Passat. Men mens den forrige ble satt i en uttalt økonomiversjon, nemlig Passat 1.6 TDI BlueMotion, greide Taylors å sette sin rekord bak rattet i en amerikansk bygd Passat 2.0 TDI SE med 140 hestekrefter og et dreiemoment på 320 newtonmeter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

OECD vil ha dyrere drivstoff i Norge

70-literstank

Bilen, som var utstyrt med en sekstrinns manuell girkasse, har en drivstofftank på 70 liter- det samme som i den BlueMotion-Passaten som satte den forrige rekorden. Da status ble gjort opp viste det seg at gjennomsnittsforbruket hadde vært så lavt som 0,28 liter per mil, mens VW oppgir som offisielt forbruk ved blandet kjøring 0,55 liter per mil.

Dette burde dermed bevise at de offisielle tallene som oppgis ikke i alle tilfeller er umulige å oppnå i virkeligheten - snarere tvert imot.

Les også: Det beste fra årets Zero Rally

Realistisk

Hvilke hastigheter det ble kjørt i er ikke oppgitt, men avstanden ble tilbakelagt kun på dagtid, fra 3. til 5. mai, og med maksimalt 14 timers kjøring om dagen. Det ble lagt vekt på at kjøringen skulle foregå under realistiske trafikkforhold og paret bragte med seg i overkant av 50 kilo bagasje.

Den mannlige halvdel av paret, John Taylor, uttalte etter at rekorden var et faktum at bilen var ideell for formålet da den både har en meget nøysom motor og tilbyr rikelig med plass til passasjerer og bagasje.

Taylor- paret er ganske godt kjent i USA, som eksperter på økonomikjøring. De skal per i dag besitte over 90 rekorder av ymse slag innenfor denne spesielle aktiviteten.

Her kjørte de:

Dette er reiseruten - 2.617 km fra Houston og nesten til Washington. Foto: Google
Dette er reiseruten - 2.617 km fra Houston og nesten til Washington. Foto: Google Vis mer