Kjøredressen

Motorsykkel har alltid vært forbundet med en spesiell livsstil. Bekledningen har vært et uttrykk for denne livsstilen. For klær skaper folk sies det.

I dag består MC-miljøet av svært forskjellige grupper, med forskjellig oppfattninger om hva som er den rette klesdrakten: Du ser sjelden et Hells Angels medlem i gul Gore-Tex drakt, like lite som Racing-fantasten viser seg i en frynsete lærvest. Hva som er penest eller tøffest får du selv avgjøre. Det finnes allikevel en del kriterier som er gyldige for alle motorsyklister, på tross av smak og behag.

Sikkerhet

En god skinndress regnes som sikrere enn en tekstildress, akkurat som en heldress har sikkerhetsmessige fortrin ovenfor separat jakke og bukse. Allikevel byr de fleste syntetiske tekstildresser på sikkerhet i lange baner. Skinn eller tekstil: Gå plagget etter i sømmene for å undersøke om det finnes støtabsorberende polstringer på utsatte steder. Få også rede på hva polstringen består av (blant annet kevlar regnes som et svært godt materiale).

Komfort

Som en tommelfingerregel: Tekstildresser er litt dyrere enn skinndresser. Som kompensasjon gir de deg god komfort all den tid de er lettere konkurrentene i skinn. Og de er som regel vann- og vindtette. Derfor kan tekstildresser brukes i all slags vær. Bakdelen med tekstildressene er at de enkelte ganger kan bli litt for varme. Derfor er det kanskje lurt å velge seg en dress med utagbart trekk?

Funksjonalitet

Før du kjøper en ny dress bør du tenke på hvordan du kommer til å bruke den. Er du en lykkelig innehaver av en Racing-sykkel og liker å kjøre på bane bør du vurdere en heldress. Hvis du derimot bruker sykkelen til og fra jobben vil en dress som er lett å ta på og av seg være tingen.

Du bør også vie litt tankevirksomhet rundt dressens lommeløsninger. Det du alltid slenger i hanskerommet eller på et av passasjersetene i bilen din vil ikke forsvinne selv om du bytter transportmiddel. Antall lommer kan aldri bli for høyt, særlig ikke hvis du bruker sykkelen daglig.

Utseende

Det er alltid hyggelig å ta seg godt ut. Men som med hjelm -- Glem ikke sikkerheten når du velger farge. Lander du på en mørk, nøytral farge bør du forsikre deg om at dressen har innebygde reflekser. På den måten kan du til en viss grad kompensere for den diskré fargen.