Kjør riktig eller dø

Ekstremsport er blitt svært populært de siste årene. Her er et godt eksempel.

Full guffe langs fjell-eggen. Hvor gal må man være? Foto: Youtube
Full guffe langs fjell-eggen. Hvor gal må man være? Foto: Youtube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Motocross-kjøring er ikke for pyser i utgangspunktet. Noen tar det ganske så langt for å bevise hvor lite pysete de er - eller kanskje motovasjonen er mer "edel" enn som så?

Hva er risiko?

Det vi ser her tyder på at føreren av motorsykkelen har stålkontroll. Det tyder også på at han (eller hun?) har en annen evaluering av risiko enn de fleste av oss andre... dødelige.

Nå skal vi også tillegge at linsen som er brukt, nok gjør at omgivelsene ser hakket skumlere ut, enn det i virkeligheten er. Vi syntes likevel det er mer enn bratt nok, og såpass spektakulært at vi vil vise det til dere nå i inngangen til helgen.

Hvem er det?

Dessverre kan vi ikke fortelle hvor filmen er laget, eller hvem som har tatt den opp. Vi håper uansett at vedkommende fortsatt er i live og i ett stykke...

Denne slags aktiviteter innebærer nemlig, uansett graden av ferdighet, en uunngåelig risiko for å bli delt i to eller flere biter, eventuelt bøte med livet i samme slengen.

Heldigvis har den dristige motorsyklisten montert kamera på hjelmen slik at bildet blir ganske så stabilt og videoen desto mer spektakulær. Det verste er at utøveren får det hele til å se besnærende enkelt ut. Allikevel føler vi oss fristet til å legge ut følgende advarsel: Ikke prøv dette hjemme!

Døm selv (Original video lagt inn i stedet for "kopien" som dessverre ble lagt ut først):