Kjør bil for 27 kroner dagen

Det høres jo ut som en gavepakke, og er det også. Du må riktignok tolerere en del reklame på bilen, men for deg som bruker blir dette rimelig.

Kjør bil for 27 kroner dagen

  1. Store bilder


Bilen er en Smart Forfour med 1,3-liters motor, 95 hestekrefter og utstyrsnivå Passion. Den inneholder skinnseter, skinnratt, aluminiumsfelger, klimaanlegg, elektronisk stabilitetsprogram (ESP), soltak i glass og radio og CD-spiller. Man betaler 29.700 kroner ved inngang til leieforholdet (9.900 kroner per år) og kan da disponere bilen i tre år, bare ved å fylle bensin, vaske den og betale bompenger. Statoil leverer vask med 40 prosent rabatt. Forsikring, service, sommer- og vinterdekk og årsavgift er inkludert i prisen. Ved skade betaler man en egenandel på 7.000 kroner.

Angre

Hvis man for eksempel vil ut av leieforholdet etter ett år får man tilbake pengene for de resterende to år, altså 19.800 kroner. Oppsigelsestiden er 3 måneder. Sjåføren plikter og holde bilen ren samt stille den til disposisjon én dag annenhver måned slik at reklamen kan byttes ut. Det tar et par timer og utføres på Alnabru i Oslo.

Ekstraskatt


Hvis noen trodde det ikke er skatt på denne bilfordelen, tar dere feil. Fordelen per måned er beregnet til cirka 2.600 kroner og må beskattes med 28 prosent skatt. Foreløpig er tilbudet kun aktuelt for dem som bor i Oslo, men Moveboards planlegger og utvide til Bergen, Stavanger og Trondheim i 2005. Totalt er det planlagt 150 biler i Oslo og 50 i de andre nevnte byene.

Hvem kan bli leier?

I første omgang vil det bli 30 heldige sjåfører som får sjansen til å kjøre reklamefinansierte Smart Forfour. Moveboards legger ikke skjul på at det aktive mennesker mellom 25 og 35 år som er mest aktuelle, og gjerne kvinner. Kvinner i bil selger bedre enn menn i bil visstnok. Moveboards vil gjennomføre intervjuer med potensielle sjåfører og vil til slutt velge ut de som passer best til jobben. Behandling av søknad koster 150 kroner. Disse sjåførene blir plukket ut den 12. november og bilene deles ut mandag 15. november. Søknader kan leveres på nettsiden til Moveboards Media.