Det kan være en god slump penger å spare på å handle bil før nyttår.
Det kan være en god slump penger å spare på å handle bil før nyttår. Vis mer

Kjøp disse bilene før nyttår

Da kan du spare en god slump.

Det er kun noen få uker igjen av året, og det er nettopp den tiden du har dersom du ønsker å gjøre en god handel på en del biler. Mange biler blir nemlig dyrere fra nyttår, så er ”din” bil blant disse så har du det travelt.

Ikke gå i fella

Forskjellen i pris ligger i all hovedsak i avgiftsendringene. Det er derfor svært viktig at bilen også registreres før nyttår. ¨

Dette er derfor et punkt du bør ta med i kontrakten med forhandleren du bestiller bilen av.

Han kan gjerne love at bilen vil bli klar innen den tid, men uforutsette ting har skjedd før, og vil gjøre det igjen. Da er det surt om du blir stående igjen med regningen alene. Sett gjerne opp alternativer som at du i så fall kan heve kjøpet, eller at dere på forhånd spesifiserer en splitt på merutgiften dersom leveransen skulle strekke over nyåret.

Les mer om bilavgiftene for 2013

Størst utslag

Det er mange typiske familiebiler som er rimeligere nå enn de vil bli i 2013, men de bilene du sparer aller mest på er ofte dyrere biler. Dette skyldes naturligvis at det er dyrere biler som har mest avgifter, og endringen i kroner blir størst selv om endringen i prosent er relativt nøytral i forhold til på en rimeligere bil.

HER FINNER DU ALT OM AVGIFTENE

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så til bilene

BT 50 fra Mazda er bilen du sparer aller mest på å registrere før nyttår. Foto: Mazda
BT 50 fra Mazda er bilen du sparer aller mest på å registrere før nyttår. Foto: Mazda Vis mer


De bilene det er mest å spare på, er i stor grad dieselbiler med høyt utslipp. Disse blir straffet ytterligere neste år, og går derfor opp mest i pris. Dette gjør igjen at det ikke er de typiske storselgerne som florerer på denne listen, men noen finner vi da. Blant annet kan du spare nesten 8.000 kroner på den populære Kia Sportage, eller dersom du foretrekker Ford Kuga, så har du også ett og annet godt kjøp du kan gjøre. Sistnevnte er det også tenkelig at enkelte forhandlere kan ha på lager.

Se selv

Her er listen med ALLE bilene som du sparer penger på akkurat nå. Tallene er hentet fra Opplysningsrådet for veitrafikken, OFV.Trykker du på bildet får du tabellen i stor versjon:

Kjøp disse bilene før nyttår


Klikk på bildet for stor versjon

PS: Fra listen har vi fjernet store mengder skap/varebiler som ikke er typiske familie- eller privatbiler. Dersom du skal ha bil til næring, så har du med andre ord mange andre biler å se på i tillegg.