Kjemperesultater for Honda CR-Z

Hondas nye hybridbil hopper rett inn på bronseplass på DinSides Euro NCAP-liste.

Honda CR-Z gjorde det meget godt hos Euro NCAP og rykket rett inn på DinSides NCAP-pall. Foto: Knut Moberg
Honda CR-Z gjorde det meget godt hos Euro NCAP og rykket rett inn på DinSides NCAP-pall. Foto: Knut Moberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Honda CR-Z har vært i ilden hos Euro NCAP, noe bilen taklet usedvanlig godt. CR-Z ble belønnet med hele 85,3 prosent måloppnåelse sammenlagt, noe som var godt nok til å vippe Golf (84,6) ned fra Euro NCAP-pallen.

Sett fra Hondas synspunkt er det nok også morsomt at hybriden CR-Z samtidig klarte å slå Toyotas hybridstolthet - Prius. Prius, som klarte 82,6 prosent, ble dermed dyttet ned til en sjetteplass på vår liste.

God stolpetest

CR-Z, som er en slags sportslig, tredørs kupé med fire seter, satt ingen rekorder i noen enkeltdisiplin eller -øvelse. Bakgrunnen for det kjempegode sammenlagtresultatet var sterke resultater jevnt over. Det er imidlertid grunn til å nevne at CR-Z oppnådde 7,9 av 8,0 oppnåelige poeng i stolpetesten, samme resultat som Alfa Romeo Guilietta. Kun én bil har full score i denne øvelsen; Volkswagen Scirocco.

Snill mot myke trafikanter

CR-Z fikk også god uttelling for sin fotgjengervennlige utforming. I denne grenen sikret Honda seg 71 prosent måloppnåelse. Kun tre bilmodeller har gjort det bedre; BMW 5-serie (78), Subaru Impreza (72) og storebror Honda Insight (76).

Andre Honda-modellers skjebne

CR-Z gjorde det aller best i stolpetesten, der bilen stakk av med 7,9 av 8,0 oppnåelige poeng.
CR-Z gjorde det aller best i stolpetesten, der bilen stakk av med 7,9 av 8,0 oppnåelige poeng. Vis mer


Forøvrig har samtlige Honda-modeller som er testet i henhold til de nye Euro NCAP-reglene, oppnådd fem stjerner. De andre Honda-modellene har imidlertid havnet mye lengre ned på listen enn CR-Z. Mellomklassebilen Accord ligger for tiden på 19.-plass, etterfulgt av hybridbilen Insight, kompaktklassebilen Civic og småbilen Jazz på henholdsvis 31.-, 37.- og 41.-plass av 60. De tre sistnevnte ville grunnet progressivt strengere Euro NCAP-krav imidlertid ikke klart 5 stjerner om de var blitt testet i dag.

Dyrere enn Insight

Honda CR-Z 1.5 GT er her i landet kun tilgjengelig i én versjon og koster 269.000 kroner. Det betyr at den lille kupeen faktisk er dyrere enn storebror Insight, som starter på 229.000 kroner. Til gjengjeld har CR-Z en 1,5 liter stor motor, mot Insights 1,3-liter.

Kilde: Euro NCAP

Les test av Honda CR-Z her.

Samtlige resultater finner du i DinSides unike og rangerte Euro NCAP-oversikt.

Les også:

  • De ville ikke ha klart det i dag
  • De 10 sikreste bilene
  • De sikreste og farligste bilene
  • De sikreste barnesetene
  • De ville ikke ha klart det i dag
  • Slik foregår det egentlig
  • DinSide Motors juveler
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!