Foto: Audi
Foto: AudiVis mer

Kjempe-Audi

Kronen på Audi-verket heter fra nå av A8 L W12 quattro. Den er diger, men også teknologisk svært avansert.

I februar skrev vi om den nye A8, som nettopp er kommet på markedet, etter å ha prøvekjørt den. (Les om testkjøringen her). Nå kommer også den forlengede versjonen av denne luksuslimousinen. Den gedigne toppversjonen heter A8 L W12 quattro. Denne modellen har en 12-sylindret motor på 6,3 liter som yter 500 hestekrefter. Den forlengede versjonen vil også bli tilgjengelig med alle de øvrige motoralternativer som finnes i standardversjonen av Audi A8.

S-klasse og 7-serie

Audi står altså nå rustet til tennene i kampen mot erkerivalene Mercedes S-klasse og BMW 7-serie i limousin-utgaver. Et av hovedargumentene, i tillegg til høy luksus- og kvalitetsfølelse, er gode ytelser takket være lettere vekt. Audi sverger fortsatt til sin aluminium Space Frame-teknologi, hvilket gir et karosseri som veier 40% mindre enn et tilsvarende i stål.

Les her om vår duell mellom Mercedes S-klasse og BMW 7-serie.

Bred og lang

Kjempe-Audi


Med en lengde på 5,27 meter er den nye Audi A8 L 13 centimeter lengre enn standardversjonen. Akselavstanden er økt og måler 312 centimeter meter. Bredden på hele 195 centimeter meter er uforandret. Den ekstra lengden kommer først og fremst baksetepassasjerene til gode. Bakdørene er bredere for mer behagelig inn- og utstigning og de individuelle baksetene kan justeres med stor variasjon. Baksetene har også fire ulike massasjeprogrammer som betjenes via fjernkontroll. Audi A8 L har klimaanlegg med fire separate soner, slik at alle om bord har det komfortnivået de ønsker. Foldebord, kjøleboks og et informasjons- og underholdningssystem for baksetene med 10.2” store skjermer er noe av hva kundene kan velge av ytterligere utstyr.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Audi
Foto: Audi
Et gedigent nytt Audi-flaggskip: A8 L W12. Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei


Mer kraft, lavere forbruk

Den 12 sylindrede motoren kommer i en ny og mer effektiv utgave med FSI-teknologi, slagvolum på 6,3 liter, 500 Hk og et dreiemoment på hele 625 Nm. Luksuslimousinen gjør dermed 0 til 100 km/t på 4,9 sekunder - en tid verdig en sportsbil. A8 L W12 når ifølge produsenten uanstrengt toppfarten på 250 km/t - noe vi ikke ser noen grunn til å tvile på. Motoren er også blitt mer nøysom. Den har et forbruk på 1,2 liter per mil, noe som er en reduksjon på 12 prosent sammenlignet med den tidligere versjonen W12 6.0 med 450 Hk.

Premium-utstyrt

Interiøret er utført i et spesielt mykt og slitesterkt skinn. Bilen kan leveres med panoramasoltak. Alle bilens lykter er utstyrt med avansert diodeteknologi som standard på Audi A8 L W12 quattro. Fronten kjennetegnes også med en særegen grill som skiller den fra en ordinær Audi A8.

Audi A8 L vil bli tilgjengelig for norske kunder i desember i år. Prisene er i skrivende stund ikke klare.

A8 L er en stor bil:

 Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei
Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei Vis mer