Kia utvider garanti-revolusjonen

I februar annonserte Kia at modellen cee'd ville bli solgt med Norges overlegent beste nybilgaranti. Nå har turen kommet til Sportage.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folke-SUVen Kia Sportage vil heretter bli solgt med fem år nybilgaranti pluss to år drivlinjegaranti. Den såkalte "drivlinjegarantien" er i hovedsak knyttet til motor og girkasse.

Den usedvanlig rause garantien er i tillegg knyttet til en relativt romslig distanse - 150.000 kilometer. Dette i motsetning til de aller fleste bilmerker her i landet, som selges med 3 år nybilgaranti med 100.000-kilometer-begrensning.

Skal produseres i Slovakia

Bakgrunnen for den utvidede Sportage-garantien er at Kia snart starter Sportage-produksjon ved sin nye fabrikk i Slovakia. Samme fabrikk produserer cee'd, som altså var først ute med den særdeles attraktive nybilgarantien.

image: Kia utvider garanti-revolusjonen

Kia utvider garanti-revolusjonen

 1. Store Kia-Sportage-bilder
«Ingen andre bilmerker tar sjansen på å tilby tilsvarende garanti-vilkår.»
image: Kia utvider garanti-revolusjonen


Kia-modellene Picanto, Rio, Cerato, Carens, Carnival, Magentis og Sorento produseres i Sør-Korea og selges med tre år nybilgaranti uten kilometerbegrensning.

Langt bedre garantert enn Tucson

Det som er spesielt interessant i sammenheng med den utvidede Sportage-garantien, er det faktum at Sportage i praksis er samme bil som Hyundai Tucson. Tucson selges i likhet med de andre Hyundai-modellene med tre år nybilgaranti uten kilometerbegrensning. Dermed vil det for de aller flestes vedkommende heretter være naturlig å velge Sportage. Kun den som har ekstremt høy årlig kjørelengde vil garanti-messig tjene på å velge Tucson.

Ledende

Ingen andre bilmerker tar sjansen på å tilby tilsvarende garanti-vilkår. Chevrolet (tidligere Daewoo) og Mitsubishi tilbyr fem år. Det samme gjelder enkeltmodellen Fiat 500. Men Chevrolet, Mitsubishi og Fiat har satt en grense på 100.000 kilometer. Hyundai tilbyr altså ubegrenset kjørelengde, men gir kun tre år garanti.

I den andre enden av skalaen finner vi BMW, Mini og Porsche, som kun gir to år nybilgaranti.

Kia Sportage, som ble introdusert i Norge på nyåret 2005 starter på 330.000 kroner. Den nye supergarantien ble innført 1. november.

 • Full oversikt over de ulike bilmerkenes nybilgarantier finner du her.
 • Store Sportage-bilder finner du her.
 • Vår ferskeste Sportage-test finner du her.
 • Her finner du mer Kia-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!