Kia Sportage Langversjon

Koreanske Kia har gjort terrengbilen Sportage nesten 20 centimeter lengere. Den ”nye” modellen ble presentert i Frankfurt, og det er nå klart at bilen kommer til Norge.

Den norske Kia-importøren, Bertel O. Steen, regner med at de har Sportage Langversjon på sine produktlister i løpet av første halvår neste år. Den vil selvsagt bli noe dyrere enn dagens Sportage, men prisene er ikke fastsatt ennå.

Samme motoralternativer

Med sine 4,43 meter er Sportage Langversjon nesten 20 centimeter lengre enn dagens Sportage –18 centimeter lengere for å være eksakt. Langversjonen vil komme med et høyt utstyrsnivå, og med de samme motoralternativene som vi finner ellers i Sportage: en 2-liters bensinmotor med 128 hestekrefter, og en 2-liters Turbodiesel med 83hestekrefter. Sportage Langversjon har fem dører, og innsjaltbar firehjulstrekk.

Kanskje kommer Carnival

Vi har tidligere omtalt en 7-seters flerbruksbil av navnet Carnival. Denne har tidligere ikke vært aktuell for Norge, på grunn av de kraftige motoralternativene (2,5-liters bensin eller 2,9-liters TDI) som ville gjort bilen svært dyr med de norske avgiftene. Den norske Kia-importøren sier imidlertid at de vurderer å ta inn Carnival som varebil.