Kia Shuma: Nå også som sedan

Ingen andre enn Kia klarer å levere en 434 centimeter lang personbil med 1,5 liters motor til 160.000 kroner.

Kia Shuma: Nå også som sedan

Kia Shuma: Nå også som sedan

  1. Stort bilde bakfra
  2. Stort bilde forfra

Den sør-koreanske bilprodusenten Kia er blant de yngste i bransjen, og har forsøkt å komme seg inn på markedet nettopp ved å tilby svært rimelige biler. Nå gjør de det igjen - denne gang med lansering av Shuma Sedan LS.

Kortere og lettere

Med sine 434 centimeter er den 14 centimeter kortere enn den eksisterende kombi-utgaven. Egenvekten har derfor kommet ned i 1.063 kilo, 37 kilo mindre enn kombi-utgaven veier. Ellers begrenser de visuelle endringene seg til ny hekk og front.

Velutstyrt

"Den nye Kia Shuma Sedan er velutstyrt", hevder den norske importøren, Bertel O. Steen. Vel, hvis den lave prisen legges til grunn, er det vanskelig å tilbakevise denne påstanden. Bilen har to kollisjonsputer, beltestrammere, ABS-bremser, skivebremser på alle hjul og stålbjelker i både dører, tak og torpedovegg. Videre er bilen utstyrt med elektriske vindusheiser både foran og bak, elektrisk justering av speil, sentrallås, høydejusterbare frontlys, setevarme og innvendig åpning av tanklokk og bagasjerom.

1,5-liter

Under panseret vil du finne den samme motoren som i kombi-utgaven, en 1,5-liters bensinmotor med 16 ventiler og 88 hestekrefter. Motoren yter et maksimalt dreiemoment på 135 Nm.
DinSide har prøvekjørt Kia Shuma Kombi. Prøvekjøringen kan du lese her.