Ingen Alfa Romeo, nei - dette er nyeste modell fra det koreanske bilmerket Kia, som de siste årene har overrasket oss positivt en rekke ganger. Pro_cee'd GT skal avdukes i Genève i mars og kan skilte med en 1,6-liters motor som yter 204 hestekrefter. Foto: Kia
Ingen Alfa Romeo, nei - dette er nyeste modell fra det koreanske bilmerket Kia, som de siste årene har overrasket oss positivt en rekke ganger. Pro_cee'd GT skal avdukes i Genève i mars og kan skilte med en 1,6-liters motor som yter 204 hestekrefter. Foto: KiaVis mer

Kia presenterer pro_cee'd og cee'd GT

Det er duket for en ny "GTI"-råtass i kompaktsegmentet - fra relativt uventet hold.

Vi fikk for alvor øynene opp for Kias spenstige design da de for et par år siden viste konseptet «Ray», tegnet av den tidligere Audi-designeren Peter Schreyer.

Fosser frem

Siden den gang har koreaneren fulgt opp med både solid design, og velkonstruerte og velkjørende biler i de fleste markedssegmenter - for ikke å snakke om en garanti på syv år som føyer seg inn i rekken av konkurransefortrinn. I tillegg har Kia scoret meget bra på kollisjonssikkerhet.

Ikke så rart, dermed, at Kia også i fjor var det mainstream-merket som økte mest her til lands. I kompaktsegmentet er nye cee'd en høyst voksen konkurrent til både VW Golf, Ford Focus og Toyota Auris, for å nevne populære eksempler.

TEST: Kraftig forbedret Kia cee'd

Ingen Alfa Romeo, nei - dette er nyeste modell fra det koreanske bilmerket Kia, som de siste årene har overrasket oss positivt en rekke ganger. Pro_cee'd GT skal avdukes i Genève i mars og kan skilte med en 1,6-liters motor som yter 204 hestekrefter. Foto: Kia
NYKOMMER: Kia kommer med en GT-versjon av pro cee'd, men det finnes flere nykommere på det norske bilmarkedet i mars. Foto: Kia


Sporty

Pro_cee'd og cee'd GT er altså designet i Europa under ledelse av sjefsdesigner Peter Schreyer, Den sporty stylingen inkluderer LED-kjørelys, doble enderør, 18-tommers lettmetallfelger og iøynefallende røde bremsekalipere.

Da den ble vist i fjor, presenterte vi nye pro_cee'd som en designbombe, men tillot oss samtidig å harselere over navnevalget til den koreanske produsenten.

GTI-konkurrent

Den nye 1.6-litersmotoren (1.6 GDI) er turboladet og har direkte bensininnsprøytning. Den yter 204 hestekrefter og har et dreiemoment på 265 newtonmeter. Koblet til en sekstrinns manuell girkasse vil den ifølge Kia akselerere fra 0-100 kilometer i timen på 7,9 sekunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Produksjonen er planlagt å starte i midten av mai på Kias fabrikk i Zilina, Slovakia. De
nye modellene i cee’d familien vil være tilgjengelig for salg i hele Europa fra juni.

Priser og andre spesifikasjoner vil bekreftes nærmere lansering.

De nye GT-modellene fra Kia får premiere på bilmessen i Genève 5. mars.

Nye Kia Sportage - SÅ mye bedre