Kia med Touran-konkurrent

Dagens Carens er en ganske trist og litt uinspirert fleksibil og trenger en avløsning.

Kia med Touran-konkurrent

Kia med Touran-konkurrent

  1. Store bilder!
Kia med Touran-konkurrent
Konseptbilen Multi-S.
Konseptbilen Multi-S. Vis mer
Dagens Kia Carens.
Dagens Kia Carens. Vis mer


Kia har sluppet noen skisser av bilen de offisielt skal lansere på bilutstillingen i Madrid i slutten av mai. Tegningene og konseptbilen de viste i Frankfurt i fjor høst signaliserer en mye sprekere bil enn dagens Carens.

Fleksibil

Carens skal konkurrere mot Toyota Verso og Volkswagen Touran, og blir en syvseter. Kia leverer en bil som sannsynligvis blir litt større enn konkurrentene, konseptbilen er 20 centimeter lengre enn de to nevnte konkurrentene.

I Frankfurt hadde konseptbilen en 2,7-liters V6 motor som nok vil bli ganske uspiselig med norske avgifter. Sannsynligvis vil Carens dukke opp med en toliters diesel som i Magentis. Den yter 140 hestekrefter ved 4.000 o/min, og leverer 305 Nm fra 1.800 til 2.500 o/min. Toliters-dieselen i for eksempel Touran har samme antall hestekrefter, men noe høyere dreiemoment.

Også bensinmotoren på to liter fra Magentis er sannsynlig. Den yter 144 hestekrefter, og kommer standard med en femtrinns manuell girkasse, men kan leveres med en firetrinns automat.

Kanskje automat og diesel

Magentis skal etter hvert kunne leveres med automat og diesel, og da vil sannsynligvis også Carens få denne muligheten. Det er en kombinasjon mange ønske men få tilbyr, og vil klart gjøre det lettere å få solgt Carens i en bilklasse der konkurransen etter hvert har blitt ganske tøff.

Offisielle bilder og mer utfyllende tekniske data må vente til nærmere bilutstillingen i Madrid. Importøren antar at bilen er klar for Norge i oktober.

De nye skissene samt bilder av konseptbilen Multi-S.

  • Artikkel: Kia Multi-S på Frankfurt-utstillingen.
  • Her finner du mer Kia-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder