Kia med gjerrig-cee'd

Kia viste tidligere i høst en spesielt drivstoffgjerrig utgave av cee’d. Nå bekreftes det at denne kommer i produksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eco_cee’d ble vist på årets Frankfurt-utstilling i september og symboliserte Kias miljøsatsning. Nå bekrefter den sørkoreanske bilprodusenten at man vil gjøre alvor av denne modellen. Eller rettere sagt modellene Det ligger nemlig i kortene at det vil komme flere økonomi- og miljøoptimerte utgaver av cee’d, både med bensin- og dieselmotorer.

0,39

Konseptbilen eco_cee’d var basert på tredørsutgaven pro_cee’d og hadde relativt imponerende forbrukstall. 0,39 var fasiten på blandet kjøring. Triksene var ganske enkle: Optimalisert aerodynamikk, sekstrinnskasse med høyere utveksling på de øverste girene og spesielt rullevennlige dekk. Velkjente knep som alle vil bli å finne i de kommende produksjonsutgavene.

Regenerering av bremsekraft

Kia eco_cee'd fra Frankfurt-messen
Kia eco_cee'd fra Frankfurt-messen Vis mer


I tillegg skal modellene utstyres med et automatisk start-stopp-system og regenerering av bremseenergi. Motorene vil også få små justeringer og i instrumentpanelet vil det sitte en girskiftindikator. Dermed bør forbrukstallene kunne bli svært gode.

Gode muligheter

Det er kanskje først og fremst Volkswagen-konsernet som forbindes med slike miljøutgaver, men med tanke på at cee’d allerede i utgangspunktet er nesten like gjerrig som eksempelvis nylig testede Audi A3 1,9 TDIe, bør Kia har svært gode muligheter for å hevde seg i dette markedet.

Modellene kommer i salg mot slutten av 2008.

Her finner du mer Kia-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder