Kia frir til europeiske bilkjøpere

Kia viser i disse dager et konsept på en ny kompaktklassebil beregnet for Europa. Når Kia kaller bilen ED, etter european design, skjønner vi at de virkelig har lagt seg i selen for å tilfredsstille europeiske krav.

Kia frir til europeiske bilkjøpere

Kia frir til europeiske bilkjøpere

  1. Store bilder


Konseptbilen ligger trolig veldig tett opptil produksjonsmodellen som debuterer på bilsalongen i Paris denne høsten. Da får vi også vite det endelige navnet på kompaktklassebilen som skal stjele kunder fra kjente merker som Opel, Volkswagen og Ford. Lanseringsmodellen er en femdørs kombi, men stasjonsvogn og tredørs kombikupè supplerer modellrekken neste høst.

Kun for Europa

Kias ønske om å fremstå som europeisk gjenspeiles også i produksjonen. For første gang tar Kia i bruk en fabrikk i Europa, nærmere bestemt Zilina i Slovakia. Bilen kommer bare til å bli tilgjengelig på det europeiske markedet. Motorutvalget består av tre bensinmotorer på 1,4, 1,6 og 2,0 liter, samt en diesel på 1,6 liter.

Rommelig

Kia frir til europeiske bilkjøpere


Kia ED, og sannsynligvis den etterfølgende produksjonsmodellen, er 420 centimeter lang og har en akselavstand på 265 centimeter. Det er ganske stort for kompaktklassen og syv centimeter lengre enn Golf. Derfor lover også Kia et rommelig interiør og omtaler bilen som en familiebil.

Salgsstart er i desember og vi kommer tilbake med priser når de er klare.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Kia-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder