Kia cee'd løfter på hatten og blir ex_cee'd

Kia fortsetter å vise frem nye varianter av kompaktklassebilen cee’d. I salg i dag er den vanlige femdørsvarianten, og stasjonsvognen Sporty Wagon er i tillegg allerede vist. Nå slippes også bilder av et kabrioletkonsept, ex_cee’d.

Bilen med det kronglete navnet skal vises på Genèvesalongen 6.mars og baserer seg på en tredørsvariant av cee’d som vi ennå ikke har sett, men som skal gå i produksjon mot slutten av året. Vi snakker altså om fire ulike karosserivarianter av den ferske Golf-konkurrenten fra Kia. Det er imidlertid viktig å påpeke at ex_cee’d foreløpig kun er et konsept, men slik det fremstår, og avhengig av responsen i forbindelse med fremvisningen i Genève, virker det sannsynlig at vi vil få se en ferdig produksjonsvariant om ikke så altfor lenge.

Stofftak

Kia har valgt å satse på et konvensjonelt stofftak i stedet for et mer moderne sammenleggbart ståltak, noe som etter hvert er ganske uvanlig. Faktisk finnes det per i dag ingen kompaktklasse-kabrioleter som har holdt fast ved den mer tradisjonelle løsningen. Kias sjefsdesigner Peter Schreye, som også har stått for designen på ex_cee’d, mener imidlertid at stofftakene vil oppleve en renessanse i løpet av kort tid, fordi stofftak gir en mer romantisk følelse enn metalltakene som kun forandrer bilen til en kupé.

Hvitt og trendy

Kia cee'd løfter på hatten og blir ex_cee'd

Kia cee'd løfter på hatten og blir ex_cee'd

  1. Store bilder


Ex_cee’d vises i en moteriktig hvitfarge og med store 19-tommers krommede aluminiumsfelger. Flere kromdetaljer finner man også rundt på karosseriet. Stofftaket er i fargen ”mørk sjokoladebrun” og matcher interiørets skinnbekledning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Kia-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder