Kia Carnival som varebil

Personbilutgaven av flerbruksbilen Kia Carnival begynner på snaue 460.000 kroner. Som treseters varebil blir prisen en helt annen.

Kia-importør Kia Bil Norge, som eies av Bertel O. Steen, forlanger nøyaktig halve prisen for varebilen, 229.000 kroner. I likhet med den sju seter store personbilutgaven leveres også varebilen med en 2,9-liters turbodieselmotor. Denne yter kun 127 hestekrefter, men byr til gjengjeld på 338 newtonmeter ved 2.000 o/min. Ifølge Kia skal motoren klare seg med 0,79 liter diesel per mil ved blandet kjøring.

Klima og sentrallås

Varebilversjonen er blant annet utrustet med to kollisjonsputer, manuelt klimaanlegg, fjernstyrt sentrallås og elektriske vindusheiser. Tofarvet metallic lakk og sideskjørt følger også med på kjøpet.

Vi lot oss ikke imponere da vi testet personbilutgaven av Kia Carnival, bilen ble rett og slett for dyr. Varebilutgaven av Carnival er nok imidlertid mer interessant for det norske markedet, tatt i betraktning at prisen er den halve. Testen av personbilutgaven finner du her.