Ken Block har all grunn til å juble over sukseen, takket være YouTube.
Ken Block har all grunn til å juble over sukseen, takket være YouTube.Vis mer

Ken Block, en YouTube hit

Markedsføring eller underholdning? Antagelig begge deler.

I ren Hollywood-stil har Ken Block og DC Shoes laget nok en video med tilsynelatende hinsides bilkjøring. Denne gangen gjennom San Franciscos gater.

Det ene hinderet etter det andre i bymiljøet blir passert enten sidelengs, feil vei, eller i annen spektakulær fremføring. Den første tanken som dukker opp er kanskje ikke hvordan han klarer det, men mer hvordan han har fått alle tillatelser. Svaret dreier seg antagelig om penger.

Sprer galskap på YouTube

Penga rår

DC Shoes har etter alt å dømme skutt gullfuglen i serien av filmer med Ken Block, og dette er den femte i Gymkhana-rekken. Kostnadene forbundet med filmene er ikke kjent, men det er enkelt å tenke seg til at det er verdt pengene.

Se bare på denne videoen, som ble gitt ut for en drøy uke siden, i skrivende stund. På de dagene filmen har ligget ute på You Tube er den blitt sett av over 22 millioner mennesker. Det har en ufattelig reklameverdi for DC Shoes.

Bruker YouTube til invitasjon for biltreff

Eldre seere

Statistikken fra YouTube forteller også at det ikke er bare ungdommer som ser videoen, for de fleste seerne er faktisk menn i alderen 35-44 år. Deretter kommer menn i aldersgruppen 45 år pluss, og deretter kommer de under 35 år. Ford har nok også en finger med i spillet, for på slutten av videoen reklameres det for den nylig prøvekjørte Ford Focus ST. I filmen ratter Ken Block rundt i en rallyrigget Ford Fiesta med over 600 hk, og firehjulsdrift.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Teaser bilfilm på YouTube

Bra kjøring, eller bra filming?

Selv om dette er den femte filmen i rekken, så får vi se like spektakulær bilkjøring som i de fire første. Faktisk er det liten forskjell på det som gjøres med bilen, og i mine øyne er det vel så stor kreditt til de som har filmet og redigert. Sporene i bakken levner ingen tvil om at Ken Block har hatt mange forsøk i hvert eneste opptak, før det endelige forsøket har sittet. Men god underholdning er det uten tvil.

Se selv: