Kangoo får firehjulsdrift

Stadig flere europeere oppdager kassebil-segmentet, noe som inspirerer blant andre Renault til å gjøre mer ut av disse praktiske, men ikke spesielt vakre, bilene.

Kangoo får firehjulsdrift
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det var franskmennene som "oppfant" kassebil-segmentet og klassen har inntil nylig vært dominert av franske biler som Citroën Berlingo, Peugeot Partner og Renault Kangoo. Kangoo har gjort det godt, og har oppnådd svært høye salgstall i Europa.

Til Norge neste sommer

Men der det ligger potensiale for inntjening, vil det alltid oppstå nye aktører. Både Toyota og Fiat utfordrer nå den franske dominansen med henholdsvis Yaris Verso og Doblo.

Dette vil selvsagt verken Citroën, Peugeot eller Renault sitte passive å se på. Renault sitt mottrekk heter Kangoo 4x4. Denne første firehjulsdrevne kassebilen lanseres på kontinentet i disse dager. Her oppe på berget må vi imidlertid vente til sommeren 2002 før vi får stifte bekjentskap med nykommeren.

Høy bakkeklaring

Kangoo 4x4 er ikke bare utrustet med permanent firehjulsdrift. Bilen har i tillegg fått høyere bakkeklaring enn sin forhjulsdrevne fetter. Også utseendemessig vil Kangoo 4x4 skille seg fra ordinære Kangooer. Ved hjelp av blant annet bredere dørlister og ekstra plastbeskyttelse får 4x4-utgaven et røft utseende. I tillegg blir taklister å finne blant standardutstyret.

Samtidig med at 4x4-modellen lanseres, får alle Kangooer en nytt og oppfrisket interiør. Nye oppbevaringsrom skal også være på plass.

Nye bensinmotorer

Dagens Kangoo er i Norge kun tilgjengelig med en gammeldags 1,4-liters motor. Denne motoren vil til neste år bli erstattet av en mer moderne 1,2-liter. Den nye 1,2-literen er i motsetning til 1,4-literen utrustet med fire ventiler per sylinder og yter 75 hestekrefter.

Kangoo 4x4 kommer altså ikke til Norge før neste sommer. Firehjulstrekkeren vil bli utrustet med en sprekere 1,6-liters motor som yter 95 hestekrefter.

Også med diesel

Kangoo markedsføres for tiden ikke i Norge med dieselmotorer. Men til neste år vil både Kangoo og Kangoo 4x4 bli tilgjengelig med en 1,9-liters dieselmotor som mates via et felles reservoar (common rail). Denne motoren, som har fått navnet 1.9 dCi, yter 80 hestekrefter.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere Renault-nyheter
  • Her finner du våre Renault-tester