Kan du trafikkreglene?

Har du full kontroll på de norske trafikkreglene? Eller er du så blottet for kunnskap at du snarest bør konvertere til kollektivtransport? Dagens test vil gi deg en pekepinn.

 Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMME
Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMME Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kan du trafikkreglene?

Hva med deg?

Hvor god kjennskap har du til trafikkreglene? (Avsluttet)
Som gjennomsnittet(56%) 21016
Bedre enn gjennomsnittet(36%) 13608
Dårligere enn gjennomsnittet(8%) 2906
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Dagens trafikkbilde er både hektisk og tidvis kaotisk, ikke minst i Oslo og andre store byer. Stadig flere kjører bil og stadig flere har dårlig tid. Flere kjører fort, flere står på sine rettigheter og færre holder god avstand.

Nøling er farlig

I et slikt miljø, med stadig mindre marginer, har nøling blitt trafikkfarlig. Derfor er det viktigere enn noensinne å ha oversikt over trafikkreglene. Den som stopper for trafikk fra høyre til tross for at man selv har har forkjørsrett, risikerer å bli påkjørt bakfra. Den som er usikker på om det er lov å kjøre forbi trikken på høyresiden skaper farlige situasjoner, fordi andre førere blir irriterte. Generelt gir dagens trafikkbilde stadig mindre rom for usikker opptreden og siste liten-handlinger.

På tide å bedre kunnskapsnivået?

Kunnskap om trafikkreglene motvirker nøling og er derfor viktig. Er dine kunnskaper om trafikkreglene gode nok? Eller er det på tide å kjøpe seg boken "Veien til førerkortet"? Vår uhøytidelige spørrekonkurranse er ingen teoriprøve, men vil gi deg et innblikk i ditt eget kunnskapsnivå.

35 spørsmål

Testen består av 35 spørsmål. De fleste spørsmålene har kun ett rett svar. To spørsmål har imidlertid flere poeng-givende alternativer, noe som gir ekspertene mulighet til å oppnå 39 poeng. Hvis du ikke er blant dem, bør du ta en titt på fasiten, som viser deg hvor du tok feil.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.Her finner du flere test-deg-selv-artikler.


NB: Denne artikkelen har tidligere vært publisert på dinside motor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer