Kan du få billigere billån?

DnB NOR Finans tilbyr nå ekstra gunstige billån til deg som har eller vurderer å kjøpe en miljøvennlig bil.

DnB NOR Finans har nå lansert sitt "Miljøbillån", som har 0,5 prosent lavere rente enn ordinære billån. Det betyr ifølge selskapet at en miljøbillån-kunde som låner 250.000 kroner over fem år vil kunne spare mellom 5.000 og 10.000 kroner.

Denne renten tilbys uansett hvor lav egenkapital kunden måtte ha, også ved fullfinansiering. Dette i motsetning til ordinære billån, som har høyere rente i de tilfellene hvor kunden har lavere egenkapital enn 35 prosent.

1. Hvilke personer kvalifiserer til miljøbillån?

DnB NOR har valgt å tilby miljøbillån både til nye og eksisterende kunder. Eksisterende billån-kunder trenger bare å gjøre oppmerksom på at de er eier av en bil som tilfredsstiller kravene og vil dermed automatisk få miljøbillån-rente.

Nye kunder tas imot uansett om de velger å kjøpe en helt ny eller en brukt miljøbil.

Selskapet tar også imot kunder som allerede er eiere av miljøbiler og som ønsker å refinansiere sitt billån i DnB NOR Finans. Selskapet opplyser imidlertid at refinansiering av billån er teknisk komplisert.

2. Hvilke biler kvalifiserer til miljøbillån?

ILLUSTRASJONSFOTO: Per Ervland
ILLUSTRASJONSFOTO: Per Ervland Vis mer

Kan du få billigere billån?

 1. Bilene som gir rente-rabatt


Fordi det ennå ikke finnes en skikkelig norsk miljøbil-definisjon, har DnB NOR Finans valgt å følge den svenske definisjonen. Det betyr at følgende biltyper kvalifiserer til miljøbillånet:

 • Elbiler
 • Bioetanol-biler (E85)
 • Naturgassbiler (CNG)
 • Biogassbiler

 • Bensin- og hybridbiler som slipper ut maksimalt 120 g/CO2 per kilometer

 • Dieselbiler med partikkelfilter som slipper ut maksimalt 120 g/CO2 per kilometer

  Buddy, Reva og Think

  Tre elbilmodeller markedsføres for tiden i Norge; Buddy (tidligere Kewet), Reva (nylig lansert) og Think city. Samtlige kvalifiserer til miljøbillånet og gir i tillegg fordeler som fritak for årsavgift, gratis kommunal parkering og fri bompassering.

  Ford, Saab og Volvo

  Samtidig er det tre bilprodusenter som aktivt markedsfører bioetanolbiler her i landet; Ford, Saab og Volvo. Ford tilbyr Focus kombi og stasjonsvogn samt fleksibilen Focus C-Max. Saab tilbyr både 9-3 og 9-5 i E85-utgaver, mens Volvo tilbyr C30, S40 og V50.

  Vi er ikke kjent med at noen natur- eller biogass-biler selges her i landet. I tillegg er infrastrukturen knyttet til disse drivstoffene nærmest ikke-eksisterende.

  Civic Hybrid og Prius

  Hybridbilene Honda Civic Hybrid og Toyota Prius tilfredsstiller imidlertid kravene, i likhet med fem bensinbil- og fire dieselbilvarianter. Du finner en oversikt over 22 bensin-, diesel og hybridbiler som markedsføres i Norge og som slipper ut mindre enn 120 gram CO2 per kilometer her.

  Relaterte artikler:

 • De alternative drivstoffene: Vi rydder opp i forvirringen