Kan din bil bruke biodiesel?

I følge teknisk ansvarlig hos Habiol, Espen Opheim, har bilprodusentene tre ulike tilnærmingsmåter for å anbefale bruk av biodiesel i bilene sine.

Kan din bil bruke biodiesel?

  1. Dette er biodiesel

Først og fremst er det bilmerker som uten videre godtar at biodiesel kan brukes, og som fortsetter å garantere for bilens virkemåte. Dette gjelder nyere dieselbiler fra merkene:

-- Audi, BMW, Ford, Mercedes, Seat, Skoda, VW og Volvo.

De franske bilmerkene Citroën, Peugeot og Renault tillater at alle ney dieselbiler kan bruke blandingsdieselen (90 prosent diesel/10 prosent biodiesel)

Kan modifiseres

De fleste andre dieseldrevne biler kan modifiseres til å akseptere biodiesel. Rent biodiesel kan nemlig påvirke gummislanger og gummipakninger, og disse må muligens byttes ut.

Har ikke tatt stilling

Den siste strategien gjelder i hovedsak japanske bilprodusenter, som i mange tilfeller ikke har tatt stilling til om bruk av biodiesel er tilrådelig i sine biler, eller om bilene må modifiseres.

Før du tar i bruk biodiesel er det derfor svært viktig at du tar kontakt med bilforhandler for å få vite om akkurat din bil er godkjent for dette drivstoffet

For å unngå slike problemer har Habiol et eget betalingskort du må bruke på pumpen på Jaren, på denne måten kan de forhindre at drivstoffet ikke brukes av bilister som ikke skulle ha brukt slikt drivstoff, fremholder Espen Opheim.