Mobileye varsler når avstanden frem til bilen foran blir mindre enn 0,6 sekunder. Foto: Per Ervland
Mobileye varsler når avstanden frem til bilen foran blir mindre enn 0,6 sekunder. Foto: Per ErvlandVis mer

Kan denne redde liv?

Mobileye sin C2-270 T er et nytt produkt i rekken av ting som hjelper deg i trafikken.

Et kamera, en visuell varsler og en høyttaler er det som trengs for å redde liv og forhindre unødvendige kollisjoner, skal vi tro produsenten.

Den senere tiden har det kommet stadig nye hjelpemidler til bilister. Volvo lanserte sine egen versjon, Pedestrian Detection with Full Auto Brake, for noen måneder siden. Mobileye er i samme kategori, dog er forskjellene også tydelige.

Festes til innsiden av frontruten

Mobileye har et kamera som er 6,8 cm langt, 3,9 cm høyt og 3,5 cm bredt, dog uten linse. Både kameraet og den visuelle varsleren er festet til innsiden av frontruten.

Mobileye kan identifisere fotgjengere og motorsykler i trafikken, og forhindre ulykker, skriver produsenten på sin nettside. Har du en eldre bil eller en uten lignende utstyr, kan Mobileye slik gjøre deg til en tryggere bilist.

Se produsentens demonstrasjonsvideo av Mobileye her:

Her ser du alle varsellysene som Mobileye har innebygget. Foto: Mobileye
Her ser du alle varsellysene som Mobileye har innebygget. Foto: Mobileye Vis mer

Både på motorvei og i mer urbane strøk skal varslerne fungere som en assistent for sjåføren. Mobileye C2-270 T har fire forskjellige tjenester som hjelper deg som sjåfør. Fotgjenger-varsler, frontkollisjons-varsler, filskifte-varsler og overvåkning av vei.

Flere lignende

Mercedes har et lignende program, PreSafe-systemet, som er mer avansert enn Mobileye. Det er også mange andre produsenter som har lignende utstyr. Men dette kommer altså i nye biler.

En del av Mobileyes merkebeskyttede teknologi har vært integrert i BMW, Volvo, GM og Nissan siden 2007.

Artikkelen fortsetter under annonsen

OPPDATERT: Mobileye har fått en ditrubutør i Danmark, Bülow & co. Bülow & co opplyser at Mobileye koster 7500 danske kroner.

Samtidig skriver kommunikasjonssjef i Mobileye, Ilan Yavor til DinSide, at det jobbes med det norske markedet.