Kabriolet? Kuppet finner du nå

Med over 1.000 biler til salgs er det mulig å finne et godt kjøp av den takløse sorten. Også klassikere.

Det blir stadig lysere om morgenen, og det går lenger tid før den lyse dag går over i mørk kveld. Tegnene på at ny årstid stadig kommer nærmere. Det siste kuldegufset er likevel nok til at sommerens store drøm bør realiseres. Kjøp kabriolet, og gjør det nå.

Finner på Finn

På Finn.no ligger det for øyeblikket 1.044 biler kategorisert som kabriolet, og mange av disse er direkte kupp. Og du finner dem i alle prisklasser. I skrivende stund koster den rimeligste kabrioleten 7.000 kroner, pluss omregistrering. Sikter du i motsatt ende av skalaen, så finnes det alternativer helt opp i 4.970.000 blanke riksdaler. Pluss omregistrering!

Dyrt eller billig?

Kabriolet? Kuppet finner du nå


Med penger kan man som kjent kjøpe seg nær sagt hva som helst. Derfor er det mer underholdning å lete i andre enden av skalaen. Der finnes alt fra en bil du kan bruke til alt, men også morsomme doninger som kan tas frem for søndagsturen. En 2CV med rulletak for eksempel? Det er faktisk mange av de rimelige bilene som ligger til salgs som utvilsomt kommer til å bli morgendagens klassikere, for hvor mange ganger har du ikke tenkt på en bil du skulle satt på låven for 30 år siden, og tatt den frem igjen nå?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilstand, ikke kjørelengde

For rett over 20 tusen finner vi en Audi 80 kabriolet. Her byr Audi på en ekte kabriolet med kanvastak, og baksete. Dette er en av de rimeligste bilene på Finn som ikke har veltebøylen som sitter i veien mellom deg og himmelen, slik den eksempelvis gjør på de tidlige Golf kabrioletene. Med skinninteriør er den også lett å holde rein når støvete vårveier dukker frem under isen. Så var det det tekniske da. Bilen trenger en skrukyndig eier, eller en som er villig til å ta kostnaden ved å fikse girkassa. Til gjengjeld får du en bil med en design som ikke har gått helt av moten.

Form før funksjon

Kabriolet? Kuppet finner du nå


Du skal heller ikke lenger opp i pris for å finne biler hvor eieren tør skryte av kvalitet og feilfrihet. Frister det med en knall gul og påstått feilfri Peugeot 306 med sort skinninteriør, kanskje? Dette er en rimelig inngangsbillett. Husk, den er designet av Pininfarina, og den skjemmende bøylen er borte.

Kjente klassikere

En bil som allerede er blitt en klassiker er Mazda MX5. Det er vel ikke alltid sikkert å satse på rimeligste sort, men den starter på 35.000 kroner for det selger kaller en ok bil. På biler som er såpass opp i årene som dette er det mer interessant å se på tilstand enn kjørelengde. Helst begge deler.

Sikter du på de virkelige klassikerne, så finner vi i nuet også en Mercedes-Benz SL 380 anno 1982 til under 40.000 kroner. Bilen er importert fra USA, og det er forbundet med en kostnad på rundt 7.000 kroner til for å få den gateklar, takket være siste rest av avgifter. Har du tid til å vente de månedene det tar før bilen er 30 år, så slipper du unna med vekslepenger for skiltene. Tilstanden skal være grei.

Kjerringa mot strømmen

For å finne de gode tilbudene er det rett og slett bare å gå motstrøms. Kjøp på et tidspunkt hvor alle andre er interessert i å selge. Det gjelder like mye for båter, motorsykler, bobiler og kabrioleter. Du bør likevel være litt bevisst på hva du er ute etter, og start gjerne med å hente informasjon god tid i forveien. Da kjenner du markedet når det blir tid for å kjøpe. Da vet du hva som er en god pris, og ikke.