Jubel-GTI med 230 hk

Alle har et forhold til Golf GTI, og i forbindelse med 30-årsjubileet har fabrikken laget en spesialversjon med enda heftigere motor.

Jubel-GTI med 230 hk

  1. Store bilder!


I konseptbilen Golf GTI Edition 30 er toliters turbomotoren skremt opp til 230 hestekrefter, en hestekraft ekstra for hvert år Golf GTI har vært i produksjon. Selv om det sikkert allerede eksisterer trimsett til TFSI-motoren som gir mer effekt ute i handelen, er det interessant at fabrikken viser en versjon med såpass mye høyere effekt, nye Audi TT er for eksempel meldt med samme effekt som i vanlig Golf GTI; 200 hestekrefter.

Vil dukke opp

Elementer fra Golf GTI Edition 30 vil helt sikket dukke opp som ekstrautstyr til vanlig GTI, og det vil ikke overraske alt for mye om hele bilen med økt effekt også blir tilgjengelig gjennom Volkswagen-forhandlerene.

En ting som mange nok vil ønske til sin Golf er de sorte 18-tommers felgene, og også de dypere spoilerne foran og bak kan også bli et vanlig syn. I tillegg er konseptbilen utstyrt med sideskjørt og baklykter med mørkere glass.

Golfballen på plass

Også interiøret er spesielt på Golf GTI Edition 30, blant annet er girkule i form av en Golfball på plass. Det er en detalj mange husker fra den første GTIen. Ellers er skinnratt sydd med rød trå på plass, med et GTI-emblem midt på kollisjonsputen. Også dørmattene har fått røde sting i ytterkant.


Konseptbilen ble vist på et jubileumstreff for entusiaster.

Store bilder av Volkswagen Golf GTI Edition 30.

Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder