<strong><B>SPENNING I HVERDAGEN:</strong> </B>Nei, det er ikke eksosrøyk... Dette er en Tesla Model S i fullt driv rundt driftingbanen! Foto: SKJERMDUMP FRA YOUTUBE
SPENNING I HVERDAGEN: Nei, det er ikke eksosrøyk... Dette er en Tesla Model S i fullt driv rundt driftingbanen! Foto: SKJERMDUMP FRA YOUTUBE Vis mer

Jovisst, kan Tesla Model S kjøre løp!

Trodde du at en Tesla Model S ikke kan brukes som leketøy? Her er beviset på det motsatte!

Publisert
Sist oppdatert

Tesla Model S har vunnet hjertene til mange entusiaster. Nå har en japansk racingstjerne funnet det for godt å bruke den til pur underholdning.

Elbilen tilbyr hinsidige ytelser - spesielt den nye Model S P85D med 700 hester og firehjulstrekk, som vi også har testet.

Men selv de bakhjulsdrevne versjonene kan fungere til lidenskapelig bruk på en bane: Nå også som driftingbil.

LES OGSÅ: Nå kommer Tesla med en billigere firehjulstrekk-utgave!

Moment fra elmotoren

I denne videoen ser vi den populære driftingstjernen Nobuteru «NOB »(No One Best) Taniguchi leke seg med en Tesla Model S i Odaiba i Tokyo.

Taniguchi vant sitt første D1 Grand Prix championship i 2001 og er vant til å håndtere hysterisk redskap. Og som vi kan se på videoen, har han ikke noe problem med å rive løs bakhjulene på tørr asfalt - takket være det høye momentet fra elmotoren.

LES OGSÅ: Norske Fredric Aasbø utfordrer Ken Block med heftig bilfilm

Svært kostbar i Japan

<strong><B>HELT ELEKTRISK:</strong> </B>Den japanske driftingstjernen Nobuteru «NOB» Taniguchi hadde aldri kjørt en Tesla før. Men som de fleste andre Tesla-eiere, ble han helfrelst. Foto: NOBUTERU.COM
HELT ELEKTRISK: Den japanske driftingstjernen Nobuteru «NOB» Taniguchi hadde aldri kjørt en Tesla før. Men som de fleste andre Tesla-eiere, ble han helfrelst. Foto: NOBUTERU.COM Vis mer

Dette var første gang Nobuteru kjørte en slik bil - og han hadde fått streng beskjed om å ikke ta noen sjanser. Årsaken er at Tesla Model S er en svært dyr bil i Japan, hvor den ikke nyter godt av incentiver tilsvarende de vi har her hjemme.


På slutten av filmen sier «NOB »at rattutslaget er for lite for å at den skal kunne fungere som en driftingbil. Men han innrømmer at han er bitt av basillen og ønsker å bygge om en Tesla Model S til en ren driftingbil.

For publikum er det hele en merkelig opplevelse. Her er det selvsagt null motorstøy. Men man vil i hvert fall kunne høre at det skriker i dekkene.

SE VIDEO: Driftingesset Fredric Aasbø kappkjører med Henning Solberg i Norges råeste bilduell

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer