Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer

Jøss - den er tilbake!

McLaren har besluttet å gjenoppta produksjonen av SLR. God - og dyr - nyhet for noen veldig få.

Publisert
Sist oppdatert

ESSEN (DinSide Motor): Mercedes SLR McLaren var en supersportsbil som har satt spor etter seg. Som resultatet av et samarbeid mellom… nettopp Mercedes og McLaren, ble den et slags kompromiss mellom de to – en viss grad av status, luksus og opplevd kvalitet fra Mercedes’ side og en karakter av rå sportslighet fra McLarens’.

SLR døde i fjor

I fjor gikk modellen ”ut av tiden” med produksjonen av en barchette-lignende spesialversjon i begrenset opplag. Det var slutt for Mercedes SLR, og SLS AMG overtok rollen, ikke som etterfølger, men som ny supersportsbil for Mercedes. Kompromisset var borte: Dette var supersportsbilen helt i Mercedes’ ånd.

McLaren på sin side utviklet og lanserte en like kompromissløs McLaren: Supersportsbilen med det barbariske navnet mp4-12c. (Les her: England angriper Italia!)

McLaren produserer

Men nå har det seg slik at når det gjelder den ”gamle” SLR (som ble vist første gang som ”Vision SLR” i 1999), så er det McLaren som har stått for produksjonen i sitt anlegg i Woking nær London. Dermed var det tydeligvis fristende å vekke den avdøde SLR til live igjen og relansere den som et McLaren-produkt. Akkurat hvordan dette har gått til i forhold til den opprinnelige avtalen med Mercedes, vet vi ikke i skrivende stund, men motorene fra AMG må de jo få levert. Og Mercedes-stjernen er fortsatt på plass.


Lettere og bedre å kjøre

Uansett: Det er her på Essen Motor Show vi har sett det som er en gjenoppstått SLR, denne gang som McLaren SLR (uten Mercedes i navnet). Den er noe modifisert i forhold til den originale utgaven og har fått en del plast-elementer erstattet med karbon, noe endret utstyr (iPod-uttak i informasjons- og underholdningsenheten og førersete som kan tilpasses i større grad, for eksempel). Det er i det hele tatt snakk om karbon for alle penger – og det dreier seg om mange penger.

Det er en begrenset produksjon McLaren ser for seg: Visstnok skal dette bli en eksklusiv serie på 25 eksemplarer. Prisen tør vi ikke tenke på engang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer