Jeremy Clarksons hatliste

Jeremy Clarkson:
10 biler som stinker

En bil kan minne om en elg, og Clarkson vil heller ri på en kamel enn å kjøre en familiebuss fra Hyundai. Her er hans falkeblikk på dagens 10 kjedeligste biler.

NÅDELØS: Eks-Top Gear boss Jeremy Clarkson er snart klar med sitt nye TV-show "The Grand Tour" på Amazon. I sin faste spalte i The Sunday Times tar han et oppgjør med de kjedeligste bilene han har kjørt i år.Foto: SCANPIX/AP Matt Dunham
NÅDELØS: Eks-Top Gear boss Jeremy Clarkson er snart klar med sitt nye TV-show "The Grand Tour" på Amazon. I sin faste spalte i The Sunday Times tar han et oppgjør med de kjedeligste bilene han har kjørt i år.Foto: SCANPIX/AP Matt Dunham Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke presenterte Jeremy Clarkson sine Topp 10-biler dette året.

Nå har han kommet med lista over de aller, aller verste han har testet ut.

«Jeg forakter kjedelige biler. Det påfører meg hjerteinfarkt hver gang jeg er i en bil som går og stopper og styrer og gjør ingenting annet. Biler kan, og bør, være så mye mer enn ren transport. Og hvis bilprodusentene tror de ikke kan lage det fortsatt, er de i ferd med å bringe fram sin egen død», skriver han i sin siste spalte i The Sunday Times, som du kan lese her.

LES OGSÅ: De 10 siste finalistene til Årets Bil

Kamp mot selvkjørende biler

Clarkson bringer nemlig fram et vesentlig poeng:

«Snart vil Google og Uber og Apple lansere førerløse biler maskiner som vil få oss fra sted til sted billig og trygt. Alle vil klatre ombord - med mindre de etablerte bilprodusentene kan finne en måte å begeistre og opphisse og imponere oss.»

Her er Clarksons 10 aller tristeste kjøreopplevelser:

Opel/Vauxhall Astra SRi NAV

Foto: OPEL
Foto: OPEL Vis mer

«Den er rød og har turbo og er sikkert fin for alle som trenger et sted å sitte når de skal kjøre. Jeg trenger en skjermsparer - og dette er IKKE det.»

Infiniti Q30 Premium Tech

Foto: NISSAN
Foto: NISSAN Vis mer

«Den ser bra ut, men 2,2-liters dieselen høres ut som en kanalbåt når den er kald. Denne bør utstyres med noise-cancelling-teknologi.»

Skoda Superb SE L Executive

Foto: SKODA
Foto: SKODA Vis mer

Skoda har akkurat samme mengde sjel som et kjøleskap med fryser. Det er denne type bil kjøper pr. cm.

"Hallo. Jeg vil gjerne ha snaut 5 meter bil, takk. "

"Selvfølgelig, Geoff. La meg vise deg Superb... "

Zenos E10 S

Foto: ZENOS CARS
Foto: ZENOS CARS Vis mer

«En sportsbil må være liten og lett. Det er denne, og den er helsikes rask. Men når det kommer til bremser, er det som en bæsj i svømmebassenget.»

Renault Kadjar dCi 130 Signature Nav

Foto: KASPER VAN WALLINGA
Foto: KASPER VAN WALLINGA Vis mer

«Den tilbyr ingenting som gjør at du vil kjøpe en hvis du kan bruke en bil fra en Google-klubb i stedet. Begge er sjelløse verktøy. »

BMW X1 xDrive25d

Foto: ESPEN STENSRUD
Foto: ESPEN STENSRUD Vis mer

«Hvis dette var en Kia eller en bil fra et av de rare, kinesiske selskapene, ville du si at den var ganske fin. Men fordi det står BMW på ryggen, og fordi du vet akkurat hvor god BMW kan være, forventer du noe bedre.»

Seat Leon X-Perience SE Technology

Foto: SEAT
Foto: SEAT Vis mer

«Jeg er takknemlig for at Seat lånte meg denne bilen, fordi det forsterker troen jeg har hatt om Seat. Det er bortkastet tid.»

Nissan GT-R Track Edition

Foto: NISSAN
Foto: NISSAN Vis mer

«Jeg er alltid nølende til å si at en bil er farlig, fordi det er et juridisk minefelt , men dette er farlig nær. Kjør over et kumlokk, og du får en idé om hvordan det er å være involvert i en flyulykke. Standard GT-R er en av de beste bilene i verden. Denne utgaven er unyttig.»

LES OGSÅ: Disse kundene er minst fornøyd med verkstedet sitt

Volkswagen Scirocco 2.0 TDI

image: Jeremy Clarkson:10 biler som stinker

«Du nøt et kort forhold for 35 år siden. Du kobler opp igjen, takket være Facebook. Og så viser det seg at hun er forvandlet til en elg. Ingen ønsker noe slikt i livet sitt. »

Hyundai i800

Foto: HYUNDAI
Foto: HYUNDAI Vis mer

«Jeg vil heller smøre solkrem på ryggen til James May framfor å ta en ny tur i en Hyundai i800. Hyundai vet hvordan de skal lage en anstendig bil. Men med denne har de valgt å lage en som er kjedelig og treg og stygg og forferdelig. Gi meg heller en kamel!»

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!