Rene, "retro-moderne" linjer kjennetegner designen av det som skal bli nye Interceptor henimot år 2014. Foto: CPP
Rene, "retro-moderne" linjer kjennetegner designen av det som skal bli nye Interceptor henimot år 2014. Foto: CPPVis mer

Jensen Interceptor skal gjenfødes

Det er dagens eiere av Spyker, CPP, som står bak dette spennende prosjektet.

Jensen Interceptor, den sære italiensk-amerikansk-britiske sportsbilen fra 1966, ser ut til å stå overfor en renessanse. Og det er ikke noen hvemsomhelst som står bak planene om å vekke den legendariske, britiskbygde sportsbilen fra 60-tallet til live igjen.

Jaguarfabrikk

Den tradisjonsrike tidligere Jaguar-fabrikken i Browns Lane i Coventry er overtatt av et selskap med det lite poetiske navnet Coventry Prototype Panels (CPP). Det er grunnlagt og eies av en viss Brendan O'Toole i partnerskap med en person hvis navn er bedre kjent, nemlig Vladimir Antonov, en av de høyt profilerte aktørene i Spyker/Saab-føljetongen. CPP er for øvrig dagens eiere av Spyker.

Les om Spyker C12 Zagato her.

Sekstitalls-råskinn

Foto: CPP
Foto: CPP
Rene, "retro-moderne" linjer kjennetegner designen av det som skal bli nye Interceptor henimot år 2014. Foto: CPP
60-talls Interceptor Foto: jensen-cars.co.uk
Hva gjør denne her?! Jo, det er en Bowler Nemesis, en SUV bygget av den eksklusive britiske produsenten Bowler. Som er kjøpt opp av... CPP. Foto: CPP
60-talls Interceptor Foto: jensen-cars.co.uk
60-talls Interceptor Foto: jensen-cars.co.uk

Jensen var en britisk bilprodusent som bygde en meget potent og rask sportsbil mellom 1966 og 1976. Den var italiensk-designet og var utstyrt med kraftige V8-motorer fra Chrysler (6,3 og 7,2-litere med opp til nesten 400 hestekrefter). Den ble produsert som kupé, som kabriolet og som kombikupé. En spesialversjon, Jensen FF, hadde til og med firehjulsdrift, blokkeringsfrie bremser og antispinnsystem (!).


Zagato i kulissene

CPP har altså planer om å vekke den berømte og litt sære modellen til live igjen, og vi må si oss imponert over linjeføringen på tegningene som er blitt offentliggjort. CPP har for øvrig et partnerskap med italienske Zagato, kjent for sin lange historie med spenstig spesialdesign, og vi kan ikke utelukke at de har hatt en finger med i spillet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aluminium

60-talls Interceptor Foto: jensen-cars.co.uk
60-talls Interceptor Foto: jensen-cars.co.uk Vis mer


Når det er sagt vet vi at det er HSCS – Healey Sports Cars Switzerland, som er oppdragsgivere her, da det er de som eier merkevaren Jensen. CPP opplyser bare at det er et "designteam i Coventry", på oppdrag fra HSCS, som har tegnet bilen. Denne skal, i motsetning til forgjengeren som var i stål, bygges med aluminiumskarosseri på aluminiumschassis.

Les også: Engelsk-Italiensk vidunderbil