Jeep på plass igjen

Nå kan entusiastene juble, for Jeep skal lenge leve.

Det har vært rimelig dødt rundt Jeep, Chrysler og Dodge i den senere tid. Bertel O. Steen har ikke sett god nok butikk i merkene, og sa for en tid siden fra seg agenturene. Nå er det derimot god grunn til å juble. Fra 1. Juni har Jeep fått ny importør, men hvem det ble kom ikke som noen bombe.
I 2009 tok italienske Fiat over kontrollen av Chrysler-paraplyen, som omfavner de tre nevnte merkene. At det derfor ble RSA i Drammen, den norske Fiat-importøren, som skal ta hånd om Jeep fremover, ja det kom ikke som noen bombe. Fra før er RSA også importør av Suzuki, Isuzu, Alfa Romeo, Setra busser, og altså Fiat person- og varebiler.

En hard konkurrent fra Japan

Flere modeller

De fleste forhandlere av Jeep i dag vil fortsette å selge Jeep fremover, i følge Frank Dunvold, administrerende direktør i RSA. I tillegg skal det etableres nye forhandlere i de distriktene som utgjør et tomrom. Jeep vil på sikt komme med flere spennende nyheter, og gå ut til en bredere kundemasse enn de til nå har gjort. Hvorvidt dette blant annet innebærer en omdøpt Fiat Panda 4x4 eller bare nye modeller er for tidlig å si noe om. Fortsatt skal Jeep ha plass til spesialmodeller som evig unge Wrangler, Grand Cherokee og Compass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeep på plass igjen


Fem års garanti?

Foreløpig kan ikke Steinar Dokken, salgssjef for Jeep i Norge, melde noe om verken målsetning eller antall forhandlere. – Vi skal være landsdekkende, forteller han, og fortsetter. - Vi skal fri til markedet med spennende Jeep-modeller med firehjulsdrift. På spørmål om garanti hører vi at han vrir seg i stolen, men må erkjenne at noe mindre enn fem år ikke lar seg gjøre i Norge i dag. I tillegg har RSA også overtatt varelager av deler for både Jeep, Chrysler og Dodge i Norge. Dette betyr at RSA skal komplettere hele landet med ettermarkedsdeler for de tre merkene.

Kast setene, spar 300.000

Entusiastene jubler

Jeep på plass igjen


RSA får de første bilene til lager i oktober. Samtidig blir det full lansering for pressen og forhandlerne, med brask og bram. –Vi har fått innblikk i hva fremtiden vil bringe av modeller fra Jeep, avslutter Dokken, og bærer preg av entusiasme. Dem er det mange av når det gjelder Jeep, og de fleste vil se på dette som en gledens dag.

Her finner du alt om Jeep på DinSide