Resultatet fra den ferskeste Euro NCAP-testen var begredelig for Jeep Compass. Importøren mener likevel det er en trygg bil tross svak beskyttelse for fotgjengere ved påkjørsel. Foto: Euro NCAP
Resultatet fra den ferskeste Euro NCAP-testen var begredelig for Jeep Compass. Importøren mener likevel det er en trygg bil tross svak beskyttelse for fotgjengere ved påkjørsel. Foto: Euro NCAPVis mer

Jeep etter krasj-sjokk: - Vi mener den er trygg

Jeep Compass fikk bare to stjerner i årets første Euro NCAP-test, som er strengere enn tidligere.

To stjerner av fem er noe det blir vanskelig å leve med. Jeep, som nylig lanserte seg for fullt i Norge igjen etter en tids fravær, trengte definitivt ikke denne typen publisitet nå.

Detaljene omkring kollisjonstesten kan du lese her.

Vi kontaktet den relativt ferske Jeep-importøren for å få deres kommentar til det som må betegnes som et elendig resultat. De velger å se på den lyse siden, selv om det utvilsomt krever en god dose optimisme.

Har tidligere oppnådd bedre resultat

– Vi mener Jeep Compass er en trygg og sikker bil, sier Steinar Dokken, markedssjef hos Jeep i Norge. – Dette er en facelift-versjon av Jeep Compass som ble lansert i 2007, og som fikk fire stjerner i amerikansk kollisjonstest i 2009. Dokken viser til at det i det tøffe amerikanske markedet ikke er realistisk å slippe en usikker bil ut på markedet.

Strengere i år

Importøren påpeker videre at det nye Euro NCAP-regimet av i år er blitt strengere enn tidligere og at resultatet dermed ikke er direkte sammenlignbart med andre fra tidligere år. Mer spesifikt veier noteringen for fotgjengerbeskyttelse en god del mer enn tidligere - et område hvor Compass i denne testen gjorde en særdeles slett figur.

Vår test av forrige Jeep Compass finner du her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se fremover

Uansett tyder resultatene fra den seneste Euro NCAP-testen på at Jeep Compass ikke er en veldig aktuell bil sikkerhetsmessig. Det blir selvfølgelig interessant å følge med fremover for å se om det blir fler skuffende resultater. Vi tror for vår del ikke det er svært sannsynlig - i det minste ikke når det gjelder nyutviklede biler fra den senere perioden hvor de nye reglene for evaluering har vært kjent.

Hele resultatet kan du se hos Euro NCAP.–––