Jeep Commander blir varebil

Det er nå klart at Jeep Commander vil bli solgt som varebil her i landet. Dermed vil den store amerikaneren med det barske navnet utfordre varebil-utgavene av Land Rover Discovery, Ssangyong Rexton og storselgeren Toyota Landcruiser.

Jeep Commander blir varebil

Jeep Commander blir varebil

  1. Store Commander-bilder
Jeep Commander blir varebil


Jeep Commander har vært solgt i Norge siden mars i år, men inntil nå kun som personbil. Som syvseter har Jeep Commander en innstegspris på hele 779.000 kroner, noe som gjør den uoppnåelig for ordinære lønnsmottakere. Men nå er det klart at Daimler-Chrysler godkjenner ombygging til varebil.

Fra 449.000 kroner

Varebiler slipper unna hele 80 prosent av den norske engangsavgiften, noe som betyr at varebil-utgaven av Commander 3.0 CRD får en innstegspris på 449.000 kroner. Det innebærer et prisavslag på voksne 330.000 kroner sammenlignet med personbilutgaven.

Det er altså innstegsversjonen som koster 449.000 kroner. Limited-utgaven, som blant annet i tillegg kan skilte med skinnseter og navigasjon, vil koste 495.000 kroner.

Moderne diesel og stor V8-motor

Commander 3.0 CRD er utrustet med den nye 3,0-liter store V6-dieselmotoren fra Mercedes-Benz. Denne produserer 510 newtonmeter fra 1.600 omdreininger og har en toppeffekt på 218 hestekrefter.

I tillegg vil den norske Chrysler-importøren tilby Commander med 5,7-liters Hemi-motor. Denne yter hele 326 hestekrefter og 500 Nm. Commander 5.7 Hemi vil kun være tilgjengelig som Limited-versjon og vil koste 619.000 kroner. Til sammenligning kan det nevnes at personbilutgaven koster 1.239.000 kroner, ganske nøyaktig dobbelt så mye.

Utfordrer japanere, brite og koreaner

Jeep Commander blir varebil


Det store flertallet vil nok imidlertid satse på den mer driftsøkonomiske dieselutgaven. Commander 3.0 CRD vil blant annet utfordre storselgeren Toyota Landcruiser D-4D, som koster 448.000 kroner med automatgir. Commander vil også konkurrere med biler som Land Rover Discovery, Mitsubishi Pajero, Nissan Pathfinder, Nissan Patrol, Ssangyong Rexton

  • Store Commander-bilder finner du her.
  • Mer Commander-informasjon finner du her:

  • LANSERING: Jeep Commander
  • NYHET: Commander med V6-diesel
  • NYHET: Sjefs-Jeep med plass til syv