Java: Småbil fra Chrysler

Hva har kaffebønner og Chrysler sin nye konsept-bil til felles? Vi håper det ikke er mer enn navnet.

Java: Småbil fra Chrysler

Java: Småbil fra Chrysler

  1. Stort bilde av Chrysler Java

Den har i alle fall ingenting med Java-begrepet vi kjenner fra dataverdenen å gjøre, akkurat dette legger Chrysler stor vekt på. Konsept-bilen skal vises for første gang under bilutstillingen i Frankfurt om et par uker.

Liten amerikaner

De fleste av oss forbinder kanskje Chrysler med svære, brautende amerikanere (biler, altså!), men nå har de altså utviklet en småbil. Og Java blir den første konsept-bilen i småbilklassen som Chrysler noensinne har vist på en europeisk bilutstilling.

Men med sitt spesielle "cab-forward"-design og distinkte grill, minner den ikke rent lite om en redusert Chrysler Pronto -- en studie amerikanerne tidligere har vist som en "verdens-bil". Karosseriet var svært enkelt, og besto i hovedsak av plast, og alle kostander var redusert til et minimum med tanke på at bilen skulle produseres for -- og i -- land som Kina og India.

Småbilen har noe Chrysler kaller "Passenger Priority Design" -- de skal altså ha satt passasjerens ve og vel i høysetet da de utviklet modellen, noe vi vil tro de fleste bilprodusentene gjør, og har gjort en stund. Java er en høy bil, hvor baksetene er plassert høyere enn forsetene, for å gi alle passasjerene god oversikt og utstyn.

Chrysler Java er ennå kun en konsept-studie, som skal representere nytenkende design i det etablerte europeiske småbilsegmentet. Vi vil komme tilbake til studien senere, direkte fra Frankfurt.

Artikkelen fortsetter under annonsen