Japansk superbil kommer til høsten

Forrige Nissan Skyline GT-R har vært populær blant de som herjer mest med bil. Voldsom turbomotor, firehjulsdrift og fenomenale ytelser har gjort bilen til en legende.

Siste versjon av forrige GT-R, R34, hadde 280 hestekrefter ved 6.800 omdreininger og 392 newtonmeter ved 4.400. Dette ble hentet ut av en 2,6-liters rekkesekser med to turboladere. Den hadde også firehjulsdrift, firehjulsstyring og sekstrinns manuell girkasse. For mange var dette bare et utgangspunkt for videre ombygging og trimming. Til og med i Norge finnes det noen slike ville skapninger som brukes til banekjøring.

Modelleserien Skyline GT-R startet i 1989. Det er flere modeller, både to- og firedørs, som heter Skyline, men her snakker vi kun om GT-R-varianten.

Superbil

Japansk superbil kommer til høsten

Japansk superbil kommer til høsten

  1. Store bilder


Vi regner med at dette er en ny Skyline GT-R. I hvert fall het forgjengeren det. Ryktene går nemlig ut på at den kommende modellen kun skal hete GT-R. Modellen har fått et helt nytt design og minner nå mer om en moderne kupé. Dette er Nissans våpen mot biler som Audi R8, Porsche 911 og BMW 6-serie. Kamuflasjen på GT-R har vært forholdsvis tynn lenge, og det er fordi bilen mest sannsynlig skal vises til høsten på Tokyo Motorshow. Det går dermed mot en lansering i 2008. Det er forsatt ubekreftet om denne bilen blir lansert i Europa.

Bilen på bildene har store luftinntak, store eksosrør og vinge på bakluken. Motormessig er det antydet en V8 motor med 450 hestekrefter.

På filmen under kan dere se en utilslørt GT-R i en slags teaser-film fra youtube.com


Store spionbilder av Nissan Skyline GT-R.

Her finner du mer Nissan-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder