Det braker løs i 2013 med 10 nye lanseringer bare i januar.   Foto: Audi
Det braker løs i 2013 med 10 nye lanseringer bare i januar. Foto: AudiVis mer

Januar: Månedens lanseringer

2013 blir et lanseringsår av de sjeldne. Rundt 140 biler skal ut på markedet, og her er de første.

I serien månedens lanseringer er vi nå kommet til januar, og det er ikke småtterier som skal lanseres i årets første måned.

Etter hvert som tiden går kommer det bare flere og flere bilmodeller og versjoner. Som vi har skrevet om skal det lanseres hele 12 nye versjoner det kommende året bare av VW Golf.

Grovt regnet skal det gjennom 2013 lanseres 136 nye modeller og versjoner, ut fra den informasjonen som foreløpig er kjent. Dette er en sterk økning fra 2012, som også var et sterkt lanseringsår. Samtidig erfarer vi at tiden fra visning til lansering bare blir kortere og kortere.

Audi R8

Audi R8 Foto: Audi
Audi R8 Foto: Audi Vis mer


Den tyske produsentens flaggskip blant sportlige biler har rukket å bli over seks år gammel. Da er det på tide med en kraftig oppgradering, og det har den fått. Det er gjort mye, men blant de tingene vi kommer til å verdsette mest er byttet av girkassen. Den nye er den glimrende PDK-kassen fra Porsche som skal ta over for en akterutseilt R-tronic. Dette kan være med på å gjøre R8 til en nærmest ny bil alene.

Les mer om nye Audi R8

Chevrolet Spark

Chevrolet Spark Foto: Chevrolet
Chevrolet Spark Foto: Chevrolet Vis mer


Denne bilen er blitt diskutert i lange tider. Frem til nå er den ikke importert gjennom offisielle kanaler, men nå skal den inn i landet, og ut på markedet. En av grunnene for at det hele har tatt så lang tid er at den har hatt feil motorisering. Med høyt utslipp har bilen dratt på seg avgifter som har gjort den ugunstig i pris, sett opp mot resten av markedet. Nå er den derimot klar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om Chevrolet Spark

Jaguar XF Sportbrake

 Foto: Jaguar
Foto: Jaguar Vis mer


I fare for ikke å ta munnen alt for full, så må jeg si at Jaguar XF er en av klassens vakreste biler. Nå kommer den endelig som stasjonsvogn. Forhåpentligvis vil dette gjøre noe med salget av bilen, for Norge er et land for stasjonsvogner. At Jaguar ikke er lenger opp på ønskelisten når ny bil skal kjøpes blant folk må rett og slett skyldes forglemmelser og uvitenhet. Selv på pris er Jaguar nå svært gode.

Les mer om Jaguar XF Sportbrake

Porsche Cayenne Turbo S

Porsche Cayenne Turbo Foto: Porsche
Porsche Cayenne Turbo Foto: Porsche Vis mer


I Norge pøser importøren ut Porsche Cayenne nesten som det skulle vært sukkertøy om dagen. Salget har eksplodert, og ikke bare med de svakere motorene. Nå får kundene mer å leke seg med, ettersom Turbo S er på plass. 550 hestekrefter, 750 Nm, toppfart på 283 km/t og en akselerasjon til 100 km/t på 4,5 sekunder sier mye, men på langt nær alt.

Her finner du mer om nye Cayenne Turbo S

Skoda Rapid

Skoda Foto: Skoda
Skoda Foto: Skoda Vis mer


En ny Octavia er snart på markedet, og den blir stor. Derfor har Skoda lansert Rapid, en bil som faller mellom Fabia og Octavia i størrelse. Først er det sedanen som kommer, senere får vi også en hatchback som får en større bagasjeromsluke, et sted mellom en sedan og en stasjonsvogn. Noen stasjonsvogn har vi ingen indikasjoner på foreløpig.

Les mer om Skoda Rapid

Toyota Auris

Toyota Auris HSD 2013 Foto: Fred Magne Skillebæk
Toyota Auris HSD 2013 Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer


Bilen som skal bli nye VW Golfs store hodepine lanseres nå i januar. Over 70 prosent av salget vil være av hybridutgaven. Dette er en bil som ikke blir ille dyr, men som heller ikke leverer til fulle, etter vår mening. Toyota havner midt på treet etter våre første tester, og litt styggere sagt; dette er middelmådig. Likevel kommer den til å selge som bare det.

Prøvekjørt: Toyota Auris

Foruten disse bilene, så skal det også lanseres en rekke oppgraderte modeller denne måneden. Blant disse finner vi en ansiktsløftet Citroën C3 Picasso, det samme med Mitsubishi ASX og elbilen i-Miev. Også Peugeot RCZ skal få en oppfriskning denne måneden.