<b>EVENTYRET OVER?</b> Det kan se ut som om Top Gear, slik vi kjenner det, er over for nå. Clarkson, i midten, har fått sparken. James May, til høyre, har allerede satset på nye prosjekter, og Richard Hammond, til venstre, har også annosert at han ikke ønsker å fortsette. Foto: BBC
EVENTYRET OVER? Det kan se ut som om Top Gear, slik vi kjenner det, er over for nå. Clarkson, i midten, har fått sparken. James May, til høyre, har allerede satset på nye prosjekter, og Richard Hammond, til venstre, har også annosert at han ikke ønsker å fortsette. Foto: BBCVis mer

James Mays nye hverdag

I forrige uke ble det kjent at James May også trekker seg fra Top Gear. Men Captain Slow ligger likevel ikke på latsiden.

Det var i lang tid spekulasjoner om Top Gear ville fortsette etter at Jeremy Clarkson fikk sparken. BBC sa at programmet ville fortsette uten Clarkson, men nå har også James May kastet inn håndkleet, i følge Dagbladet.

Tusenkunstner

James May, eller Captain Slow, som var kallenavnet hans på Top Gear, er ikke ukjent med andre arbeidsoppgaver. Han har tidligere laget programmer som Toy Stories, James May's Man Lab og Science Club.

Han er en mann med mange talenter, og nå ser det sannelig ut som om han klart å gjøre en jobb av det å være arbeidsløs også.

Han har nemlig gjort stor suksess på youtube med sin nyopprettede konto, JM's unemployment tube.

Hjemmevideoer

På siden legger han ut hjemmevideoer hvor han gjør forskjellige hjemmeværende aktiviteter, både kokkelering og blokkfløytespilling.


Hva blokkfløytetalent angår, velger vi ikke å kommentere, men underholdningsverdien er utvilsomt stor.

Selv om vi har vanskeligheter med å ta ham hundre prosent seriøst, er matlagingsvideoene han legger ut overraskende bra. Det er i det minste matlaging med en morsom blanding av sarkasme og vittigheter.


Dette beviser at James May nesten kan gjøre hva som helst, og fortsatt få det til å bli underholdende.

Vi kan vel derfor anta at arbeidsløsheten ikke vil vedvare.

Fått sparken

Jeremy Clarkson er heller ikke den eneste av programlederne i Top Gear som har fått sparken. I 1992 fikk May nemlig sparken fra bilmagasinet Autocar etter at han la inn en skjult melding "Road Test Year Book". Han startet hver av testene med en stor bokstav som slått sammen ble:

"So you think it's really good, yeah? You should try making the bloody thing up; it's a real pain in the arse".

Top Gear girer ned

Den tredje programlederen i den eksentriske trioen, Richard Hammond, har også uttalt at han ikke ønsker å fortsette uten Clarkson.

I tillegg ble det i forrige uke også kjent at programmets producer, Andy Wilman, skal ha sagt opp.

Det blir dermed spennende å se hva som skjer med konseptet i fremtiden, selv om BBC har bekreftet at de vil sende de tre siste episodene av denne sesongen.

Vi har derfor tre gode timer med verdens mest sette TV-program å glede oss til i løpet av våren.