James Bonds nye Aston nå på veien

Den klassiske Aston Martin DBS som ble produsert fra 1967 til 1972 får nå en etterfølger takket være siste generasjon James Bond. Fra partner Automedia har vi fått disse bildene.

James Bonds nye Aston nå på veien

James Bonds nye Aston nå på veien

  1. Store bilder!
James Bonds nye Aston nå på veien


Aston Martins image er noe helt for seg selv. Det har alltid vært eksklusivt, men James Bond gjorde det i tillegg alment kjent i 1964 uten at det avstedkom noen storstilt serieproduksjon.

Eksklusiv - ikke uoppnåelig

Dermed fremstår en Aston Martin som så og si like sterk imagemessig som Ferrari men mer eksklusiv. I hvertfall inntil relativt nylig. DB7 fra 1993 bidro til å gjøre Aston mer "ordinær" og DB9 har fulgt opp. Salgssuksessen har gjort det mulig å overleve i det 21 århundrets marked. Men eksklusiviteten må ivaretas.

Pleie røttene

Derfor en ny James Bond-bil samt en bil som kun skal selges til 300 kunder - salgstall som tilsvarer Astons posisjon fra før Ford og DB7-æraen. (DB7 har vært den hittil mest solgte Aston Martin med over 7.000 solgte eksemplarer). Selve DBS-modellen som skal figurere i filmen vil være spesiell for lerretet, men en gateversjon skal altså produseres i begrenset antall og det er den vi ser her, knipset under høyhastighetskjøring på Nürburgring.

DBRS9?

James Bonds nye Aston nå på veien


På bilens sider og bakstuss står tydelig å lese den noe voldsomme betegnelsen DBRS9. Vi minner om at racing-versjonen fra Aston heter DBR9, men dette er åpenbart en videreutviklet DB9 med blant annet senket karosseri, bredere sporvidde og mer aggressiv front med kraftige luftinntak. I følge ryktene skal den tolvsylindrede motoren ha fått en effektøkning på minst 50 hestekrefter, altså totalt over 500 hester.

Interessert? Regn med minst tre millioner for å kjøre (nesten) som James Bond - hvis du da er blant de 300 heldige i verden som i det hele tatt kan bli vurdert som kunder.

  • Store bilder finner du her.
  • Her kan du lese om Bond-bilen DBS som vil dukke opp i "Casino Royale" samt finne lenker til spesialsaken om James Bond og Aston Martin.

    Her finner du mer Aston Martin-stoff:

  • Nyheter
  • Spionbilder