Jaguar XK8 nærmer seg

Jaguar XK8 vil være på markedet fra starten av 2006 med hele tre motoralternativer.

Jaguar XK8 nærmer seg

  1. Store bilder


En ny Jaguar XK8 har vært godt skjult i lange tider, men nå har vi bevis på livstegn på en ny modell. Utenfor Jaguar og Land Rovers design- og utviklingssenter i Withley i Coventry ble disse bildene knipset for ikke lenge siden. Selv om bilen på bildet er godt kamuflert er det mulig å se konturene av bilen. Den vil med andre ord bli veldig lik dagens modell i hovedtrekk, men med mye mer moderne detaljer.

Motorer fra XJ

Plattformen er den samme som brukes på XJ, men for å passe til en mer sportslig bil vil akselavstanden være kortere. Videre blir det tre motorer denne gangen. Innstegsmodellen blir en V8 med 3,5-liters slagvolum og 255 hestekrefter. Videre i programmet finner vi en 4,2-liter med 300 hestekrefter, og på topp kommer en kompressorladet motor med 400 hestekrefter. Alle disse motorene finnes også i XJ. Samtlige motorer vil antagelig også bli koblet til sekstrinns automatgirkasser.

Når

Nåværende Jaguar XK8 vil nok holde koken en stund til. Den nye modellen vil vises i Frankfurt til høsten, både som kabriolet og kupé, og leveringer vil starte tidlig i 2006. Kompressormotoren kommer litt senere enn resten av utvalget og vil være tilgjengelig fra høsten 2006.

Store bilder av ny XK finner du er.

Den XK-modellen skal visstnok bli veldig lik konseptbilen ALC (Advanced Lightweight Coupe). Store bilder av den finner du her.

Her finner du mer Jaguar-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Spionbilder