Jaguar XJ med ny og tøffere sveis

Jaguar frisker opp den tradisjonsrike luksusbilen XJ med en rekke kosmetiske endringer. Under skallet forblir imidlertid det meste som før.

Jaguar XJ har en lang og suksessrik historie, men de siste årene har den britiske aristokraten slitt mot feinschmeckerne fra Tyskland. Mercedes S-klasse, BMW 7-serie og Audi A8 selger rett og slett mye bedre enn XJ som i denne generasjonen har levd i drøyt fire år. Det håper Jaguar å gjøre noe med ved forandre på den klassiske designen.

Mer aggressiv

Endringene er tydeligst i fronten hvor støtfangeren har blitt byttet ut. Luftinntakene er større, og bak de fremre hjulhusene har XJ fått store luftutslipp lignende dem vi finner på sportskupeen XKR. Bakerst på bilen ser vi også at en liten hekkspoiler har blitt plassert på bagasjeluken. Felgene er nye på XJ, og 19-tommere er nå standard på alle motoralternativene.

Interiøret er også blitt bearbeidet. Kunder kan velge mellom litt flere materialer i dashbordet og setene er blitt forbedret både foran og bak.

Samme motorer

Jaguar XJ med ny og tøffere sveis

Jaguar XJ med ny og tøffere sveis

  1. Store bilder


Teknisk sett er det meste som før og Jaguar oppgir ingen forandringer på chassissiden. Motorutvalget er også det samme som før med tre bensinmotorer med effekt mellom 240 og 400 hestekrefter. Den lille dieselmotoren på 2,7 liter og 204 hestekrefter har økt salget merkbart og henger naturligvis fortsatt med.

Nye XJ vises nå på bilutstillingen i Genève og vil bli tilgjengelig for salg litt senere på våren.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Jaguar-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Spionbilder