Jaguar XJ er på vei

Vår faste leverandør av spionbilder har levert denne serien med bilder av den nye Jaguar XJ.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Jaguar XJ er på vei
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ny Jaguar XJ skal vises på bilutstillingen i Paris den 26. september. Det betyr at den er på markedet i Europa vinteren 2003 og i Norge noe etter det.

Nye motorer

Det kommer en ny motorserie til den nye XJ-en. XJ6 vil få toppmotoren fra X-Type, en 3-liters V6-motor som vil bli tilpasset XJ med noe mer effekt enn de 231 hestekreftene den har i dag. I serien av V8-motorer vil ”billigste” variant med åtte sylindere bli en 3,5-liter med cirka 260 hestekrefter. Dette er de to motorene som det hersker mest tvil rundt. Videre oppover i rekken kommer det motorer som allerede finnes i S-Type og som kommer i oppgradert XK8. Det blir en V8 motor med 4,2 liters slagvolum, og den vil bli levert med og uten kompressor. ”Billigvarianten” får 300 hestekrefter og kompressorutgaven gir ytterligere 100 i tillegg.

Aluminium

Hele karosseriet på den nye XJ-en består av aluminium. Dette gjør at vektbesparelsen blir formidabel. Automedia tror at vekten kan komme helt ned i 1.600 kilo, og det lavt i denne klassen som har etablert seg tett oppunder to tonn. XJ får også i likhet med oppgradert XK en sekstrinns automatisk girkasse fra ZF.

Gå ikke glipp av bildene på denne lenken.

Relaterte artikler

JAMES BOND: Ny XK8 i Die Another Day
SPIONBILDER: X-Type toppmodell
NYHET: Ny S-Type
TEST: Jaguar X-Type 3.0