Jaguar XJ er på vei

Vår faste leverandør av spionbilder har levert denne serien med bilder av den nye Jaguar XJ.

Jaguar XJ er på vei
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ny Jaguar XJ skal vises på bilutstillingen i Paris den 26. september. Det betyr at den er på markedet i Europa vinteren 2003 og i Norge noe etter det.

Nye motorer

Det kommer en ny motorserie til den nye XJ-en. XJ6 vil få toppmotoren fra X-Type, en 3-liters V6-motor som vil bli tilpasset XJ med noe mer effekt enn de 231 hestekreftene den har i dag. I serien av V8-motorer vil ”billigste” variant med åtte sylindere bli en 3,5-liter med cirka 260 hestekrefter. Dette er de to motorene som det hersker mest tvil rundt. Videre oppover i rekken kommer det motorer som allerede finnes i S-Type og som kommer i oppgradert XK8. Det blir en V8 motor med 4,2 liters slagvolum, og den vil bli levert med og uten kompressor. ”Billigvarianten” får 300 hestekrefter og kompressorutgaven gir ytterligere 100 i tillegg.

Aluminium

Hele karosseriet på den nye XJ-en består av aluminium. Dette gjør at vektbesparelsen blir formidabel. Automedia tror at vekten kan komme helt ned i 1.600 kilo, og det lavt i denne klassen som har etablert seg tett oppunder to tonn. XJ får også i likhet med oppgradert XK en sekstrinns automatisk girkasse fra ZF.

Gå ikke glipp av bildene på denne lenken.

Relaterte artikler

JAMES BOND: Ny XK8 i Die Another Day
SPIONBILDER: X-Type toppmodell
NYHET: Ny S-Type
TEST: Jaguar X-Type 3.0