Jaguar: Tilbake i Formel 1!

Med den riktige fargen -- British Racing green -- skal Jaguar gjøre sin debut i Formel 1-sirkuset. Med god hjelp fra Ford i bilen som får betegnelsen Jaguar R1.

Jaguar: Tilbake i Formel 1!
Jaguar: Tilbake i Formel 1!

-- Vår deltagelse i Formel 1 gir klare signaler om Jaguars retning for fremtiden, sa Jaguars styreformann Dr. Wolfgang Reitzle da bilen ble lansert i London. Han pekte blant annet flere konsepter Jaguar har vist den siste tiden, og betegner dem som "kommende modeller".

Det er ikke ukjente og heller ikke ukontroversielle Eddie Ervine samt den noe mindre labile Johnny Herbert som skal kjøre bilen neste sesong, og det er ringreven Jackie Stewart som leder operasjonen. Etter at Ford kjøpte opp hele Stewart-teamet for en god stund siden, har Stewart hatt et ønske om at Jaguar skulle engasjere seg i motorsport på dette nivået. Nå har han fått det som han ville, selv om han ikke lenger vil ha den daglige ledelsen av teamet.

Testet og velkjent

Motoren er en V10 motor fra Ford, som etter hvert er velkjent fra andre team. Denne motoren har vist seg å være rimelig driftssikker, men har også vist seg å mange den toppeffekten andre kan vise til.

De to britiske førerne i teamet har allerede testet bil og motor på Silverstone, i Barcelona og på testbanen Jerez i Syd-Spania, og temaet sier at de har gjort "store fremskritt" med hensyn til motoren.

De nye F1-bilene blir etter hvert presentert på løpende bånd fremover. Så gjenstår å se hvem som har brukt vinteren best til testing og finpussing, i en sport der marginene blir stadig mindre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det gjenstår også å se om våre lesere utviser interesse for stoff om bilsport, som DinSide hittil har holdt oss litt unna. Gi innspill i diskusjonen under!