Jaguar og Land Rover tilbake i Bond

På lik linje med Aston Martin vil Jaguar levere en konseptbil C-X75, mens Land Rover vil bidra med Range Rover Sport SVR og Defender Big Foot.

<b>TAR OPP KAMPEN:</b> Jaguar C-X75 skal ta opp kampen med James Bonds spesiallagde Aston Martin i den nye Bond-filmen som kommer i november.  Foto: JAGUAR
TAR OPP KAMPEN: Jaguar C-X75 skal ta opp kampen med James Bonds spesiallagde Aston Martin i den nye Bond-filmen som kommer i november. Foto: JAGUAR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I desember i fjor ble det klart at James Bond skal kjøre en spesiallaget Aston Martin DB10 i den nye filmen "Spectre", som kommer på kino i november i år. Bilen vil bli laget i kun ti eksemplarer, hvorav alle vil bli brukt i filmen.

Spesialutgave

I tillegg til den vakre Aston Martin som skal kjøres av Mr. Bond i filmen, vil Jaguar og Land Rover bidra med tre spesialversjoner.

Heftig konsept

Selv om Aston Martin DB10 er vakker bil, er det vanskelig å overse Jaguars tilskudd til filmen. C-X75 er en konseptbil som opprinnelig ble laget for Paris Auto Show i 2010.

10 av 10: James Bond vil kjøre rundt i sin spesiallagde Aston Martin DB10. Den vil kun produseres i ti eksemplarer, og alle vil bli brukt i filmen. Foto: ASTON MARTIN
10 av 10: James Bond vil kjøre rundt i sin spesiallagde Aston Martin DB10. Den vil kun produseres i ti eksemplarer, og alle vil bli brukt i filmen. Foto: ASTON MARTIN Vis mer


Den ble bygget av Jaguar i samarbeid med Williams Advanced Engineering i Oxfordshire i Endland, som i lang tid har vært en ledende aktør i Formel 1-sirkuset.

Bilen er både vakker og imponerende. Den er basert på fasongen til wn 1966 XJ13 Le Mans-prototype. Konseptbilen er ladbar hybrid, med en el-motor på hvert hjul som tilsammen utgjør 780 hester og gir bilen firehjulstrekk.

Men C-X75 har også to små gassturbiner som generer en effekt på 140 kilowatt, noe som tilsvarer 188 hestekrefter.

FREKKE LINJER: Jaguar C-X75 er en vakker bil med frekke linjer og mye krefter. Konseptbilen hadde til sammen nesten 1000 hester, fordelt på fire elmotorer og to gassturbiner.  Foto: KNUT MOBERG
FREKKE LINJER: Jaguar C-X75 er en vakker bil med frekke linjer og mye krefter. Konseptbilen hadde til sammen nesten 1000 hester, fordelt på fire elmotorer og to gassturbiner. Foto: KNUT MOBERG Vis mer


Turbinene brukes hovedsakelig til å lade opp batteriene på de fire el-motorene. Men dersom du setter bilen over i "track mode", vil de fungere som "boost" og flytte bilen fra 0-100 på 3,4 sekunder og til en toppfart på 330 km/t.

Rask akselerasjon og og høy toppfart vil komme godt med, da bilen vil bli brukt i en biljaktscene med Bonds superbil, Aston Martin DB10.

Kraftfull SUV

Fra Land Rover vil det komme en Range Rover Sport SVR og en Defender Big Foot. Range Rover Sport SVR er den mest kraftfulle bilen Land Rover noen gang har laget, og antakelig den råeste SUV-en på markedet. Land Rover har utviklet bilen i samarbeid med tuningselskapet SVR, som tilsvarer det AMG er for Mercedes.

Les Dinside-test av Range Rover Sport her!

Land Rover tok med bilen på Nürburgring og blåste de fleste av banen med en rundetid på åtte minutter og 14 sekunder.

Se video av runden her:


Det er bedre enn en Lexus IS-F, Honda NSX og like rask som en Mercedes C63 AMG. Her er det verdt å huske på at Range Rover Sport SVR veier to tonn.

Det er ikke vanskelig å se for seg at denne bilen vil gjøre seg godt på skjermen, pushet helt til det ytterste med kjeltringer hengende ut av vinduet i et forsøk på å stoppe agent 007.

Big Foot

Defender Big Foot ble bygd i 2010 som et supplement for å tilføre spenning til Land Rovers utstillinger. Bilen ble bygget av Land Rover Special Vehicles og har 37 tommers felger med 395/70-profil Mickey Thompson-hjul. Bilen leveres med et utvalg dieselmotorer og en firetrinns girkasse.

Defender Big Foot er utvilsomt en bil som kan få James ut kinkige situasjoner i vanskelig terreng.

«Spectre» kommer på kino 6. november, og det ser foreløpig veldig lovende ut for oss som verdsetter fartsfylte bilscener.

Hva er ditt beste bilminne fra Bond-filmene? Del gjerne i kommentarfeltet.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!