Bildet er manipulert. Foto: Automedia
Bildet er manipulert. Foto: AutomediaVis mer

Jaguar med kupé-SUV

Det er sikkert et ønske fra Jaguar, som et premiummerke, å konkurrere med BMW, Mercedes og Porsche der det gjelder.

Jaguar må finne seg i et betydelig lillebrorstempel i forhold til de "tunge" tyske merkene. Jaguar har et lite modellutvalg og på firehjulsdrift har de kun X-Type å slå i bordet med. Hverken XF, XJ eller XK blir levert med firehjulsdrift, og det i et marked som, til tross betydelige probelmer, fortsatt vil har firehjulsdrift. Audi var tidlig ute med mye firehjulsdrift og bygger mye av merkets identitet rundt Quattro. De tilbyr firehjulsdrift omtrent med alle motorer og karosserier.

Kupésuv

Bildet som Automedia har laget viser en hevet bil med tydelig kupéfasong på taket. Hvis Jaguar skulle finne på å lansere denne modellen vil de i så fall havne rett i fanget på BMW og X6 vil bli hovedkonkurrenten. Vi tror også at mange av de nye bilene i denne klassen vil bli kaldt noe annet SUV, siden biltypen har oppnådd status som en stor samfunnsfiende.

Land Rover

Både Land Rover og Jaguar ble i fjor vår solgt til Indiske Tata Motors. I likhet med hos Ford, er de to merkene fortsatt samlet i samme selskap og Land Rover kunne donere et drivlinje til Jaguar for å forenkle prosessen noe.

Vi regner i hovedsak med dette opdiktet fra Automedia, men vi man skal jo ikke utelukke noe. Tata har garantert store planer for sine to nye merker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildet er manipulert. Foto: Automedia
Bildet er manipulert. Foto: Automedia Vis mer