Jaguar konsept: Jaguar F-type

Detroit (DinSide Bil): Ikke et eneste tre har blitt ofret til ære for Jaguar F-type Concept. For i interiøret, som ellers er dekket med treverk, finner vi bare aluminium. Og denne bilen skal liksom vise vei for Jaguar i fremtiden?!


Joda, Jaguar F-type Concept er alvorlig ment fra Jaguar sin side, og selv om et konsept bare er et konsept, er det ikke vanskelig å lese mellom linjene på Jaguar sin pressemelding. For F-type Concept er et klart signal om at Jaguar igjen vil inn på markedene som gjorde Jaguar så suksessfulle i 1950 og 60 årene – nemlig produksjonen av ekte sportsbiler.

Den minste jaguar på over 40 år

Og at F-type er akkurat det er det liten tvil om. For bilen har kompakte ytre mål, den er ikke mer en 411 centimeter lang og 173 centimeter bred, og vektfordelingen mellom for- og bakaksel er 50/50. Under panseret skjuler det seg dessuten kjent teknikk, for Jaguar har brukt 3-literen fra S-type med 240 hestekrefter. Dreiemomentet er 293 Nm ved 4.500 omdreininger.

Motor fra S-type

Bakhjulsdrift er naturlig på en slik bil, men Jaguar ser heller ikke noe i veien for å utstyre F-type med firehjulstrekk – og de som syntes V6 motoren fra S-type er for sløv vil glede seg over at Jaguar heller ikke ser det som noen umulighet å utstyre bilen med kompressor og opp i mot 300 hester.

Det store spørsmålet blir selvfølgelig om Jaguar vil sette F-type i produksjon; best svarer de nok selv på spørsmålet. For i pressemeldingen står det nemlig å lese at muligheten til å sette bilen i produksjon var en viktig del under utviklingen av Jaguar F-type…

Tilbake til nyhetsoversikten fra Detroit