<strong>Jaguar C-X16:</strong> Dette er Jaguars design overført til neste generasjon, ifølge designsjef Ian Callum. Foto: Jaguar
Jaguar C-X16: Dette er Jaguars design overført til neste generasjon, ifølge designsjef Ian Callum. Foto: Jaguar Vis mer

Jaguar i strupen på Porsche med C-X16

Jaguar viser sin første kompakte sportsbil siden etterkrigstiden - og den vekker oppsikt.

Publisert
Sist oppdatert

C-X16 er det svært lite poetiske navnet Jaguar har gitt sin nye baby. Det dreier seg om en kompakt, toseters sportskupé i god, gammel Jaguar-tradisjon. Man må faktisknesten 60 år tilbake i tid for å finne en mindre sportsbil fra merket med kattedyr-emblemet; den gang het modellen i denne kategorien XK120.

Kompakt

Dimensjonene er altså kompakte; bilen er 444,5 centimeter lang. Bredden er tydeligvis oppgitt inklusive ytterspeilene - 204,5 centimeter blir det. Bilen er, som seg hør og bør en Jaguar-sportskupé, sammenkrøpet og lav - rett under 130 centimeter i høyden. Ian Callum har ansvaret for designen og hevder at formspråket er en overføring av den beundrede Jaguar-stilen til neste generasjon modeller fra merket.

Den nye Jaguaren har et chassis i aluminium. Den har også et hybrid drivverk, i takt med tiden. CO2-utslipp blir det jo bare viktigere og viktigere for bilprodusentene å holde under kontroll. Så oppgis de da ikke heller til mer enn 165 gram per kilometer.

Se videoen her:


Les også: Sensasjonell Jaguar skal produseres.

Kjapp hybrid

Ytelsene er det imidlertid ikke nåe å utsette på; akselerasjonen fra 0 til 100 skal ikke ta mer enn 4,4 sekunder. Dette takket være en bensinmotor med V6-konfigurasjon og et slagvolum på tre liter, supplert av en elmotor som Jaguar presiserer er integrert i åttetrinns-girkassen. V6-motoren produserer 380 hestekrefter og et dreiemoment på 450 newtonmeter. Elmotoren kan bidra med ytterligere 95 hestekrefter og 235 newtonmeter, og hjelper dermed til for å oppnå de gode ytelsene, men også det relativt lave forbruket. Bilen skal kunne kjøres på kun strøm i hastigheter opp til 80 km/t, noe som selvsagt er nyttig for lokalmiljøet i urbane strøk.

Showbil

Jaguar C-X16 presenteres i denne omgang som en konseptbil, som skal vise veien mot fremtidig design. Vi ville imidlertid bli meget overrasket om det ikke i overskuelig fremtid kom en produksjonsbil basert på denne.

Jaguar C-X16 skal avdukes på bilutstillingen i Frankfurt den 13. september.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer