Jaguar F-Type nærmer seg

Vises for første gang på bilutstillingen i Paris i september.

Jaguar F-Type, her i form av en kamuflert R-versjon. Foto: Automedia
Jaguar F-Type, her i form av en kamuflert R-versjon. Foto: Automedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jaguar jakter etter større bredde i kundegruppen, og skal derfor lage flere modeller som det er mulig å selge i større antall. I kulissene har det lenge vært snakk om Jaguar F-Type, og på bilutstillingen i Paris i september blir bilen å se for første gang.

En forgjenger

F-Type er et produkt av konseptbilen C-X16, som til nå bare er vist frem på bilutstillinger, første gang i Frankfurt i september 2011. Det er verdt å merke seg at konseptbilen er vist som en coupé, mens det nå er bilder av kabrioletversjonen av F-Type som er kommet oss i hende. Når bilen for første gang skal vises som produksjonsklar versjon kan det like gjerne bli som begge deler.

Se bilder av F-Type:

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia


Konseptbilen Jaguar C-X16

Sikter mot 911

F-Type er en bil som sikter seg rett inn i samme markedet som Porsche 911. Da sier det seg også selv at bilen må finnes både med og uten tak. Sistnevnte skal like gjerne konkurrere med biler som Mercedes-Benz SLK, og dens like. Av motoriseringer ble vi en smule lurt da C-X16 ble vist, for da fablet Jaguar med visjoner om en hybrid, og andre løsninger som ville gitt drømmepriser på den frekke bilen i Norge. Nå er bilen snart en realitet, og sannheten blir at minste utgave får en 3-liters V6 på 340 hk, i tillegg til at det kommer en oppskremt versjon av samme 3-liter på 380 hester. Største og sterkeste utgave blir en 5-liters V8 som skal yte et sted rundt 450 hk. Maskinene har blant annet kompressorer for å hjelpe maskinene å trekke luft.

Storebror C-X75 på veien

Mener alvor

F-Type er på ingen måte noe venstrehåndsarbeid som er laget i en matpause av enkelte entusiaster. Med denne mener Jaguar blodig alvor, for internt er F-Type ansett som en ekte og fullverdig arvtaker til klassiske E-Type. Og når vi så ser hvilke biler den skal kjempe mot, så er det ikke rom for slingringsmonn.

Dette er F-Type R:

Jaguar F-Type, her i form av en kamuflert R-versjon. Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia


Vanlig + R

I tillegg til bilder av den ordinære F-Type kabriolet, har vi også fått tilsendt et sett biler av F-Type R, deres heftigste versjon så langt vi kjenner til. Det er denne som får den nevnte 450-hesteren under panseret. Både coupé og kabrioletutgavene har et klassisk design som er typisk britisk, og mange vil nok tenke Aston Martin når de ser nyskapningen. Så er det da også Ian Callum som har ansvaret for designen, en mann som tidligere har fingret med biler som både DB7 og DB9 i sin tid.

F-Type har offisiell lansering sommeren 2013, og først da får vi det endelige svaret på om Porsche 911 får en virkelig konkurrent.

Dette er hva Jaguar selv har å si om bilen - foreløpig:Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!