<b>RULLENDE SUPERYACHT:</b> Du blir konge på campingen med denne bobilen med takterrasse og boblebad på taket.  Foto: Messe Duesseldorf / Constanze Tillmann
RULLENDE SUPERYACHT: Du blir konge på campingen med denne bobilen med takterrasse og boblebad på taket. Foto: Messe Duesseldorf / Constanze TillmannVis mer

Jacuzzi på bobiltaket

Og sportsbilgarasje i buken.

Velkommen inn i bobilen Futuria sports&spa. Dette er en flunkende ny modell som vises på årets caravan-messe i Düsseldorf i disse dager.

Futuria sports&spa er en luksusbobil av de sjeldne. Joda, vi har sett flere luksuseksemplarer av arten, for eksempel Concorde Liner 990ms som med en prislapp på 2,8 millioner kroner var fjorårets dyreste på campingmessa på Lillestrøm. Concorde Liner og flere andre dyrere bobiler kan også fås med garasje, slik at du i likhet med ferskingen Futuria sports&spa kan ta med grombilen på tur.

Og joda, takterrasse på bobilen er også ganske heftig - og du blir ganske sikkert konge på campingplassen med denne. Men også dette er gjort før - vi minner bare om svensken Kabe Royal Tower med to etasjer og takterrasse, som ble presentert i 2007.

Men boblebad på bobilens takterrasse er ganske unikt, og ikke noe som vi har sett før.
Kjenner du til andre bobilprodusenter som tilbyr dette? Tips andre i debattforumet nedenfor.

Det er klart sportsbilen må være med på tur. I dette tilfellet en Apollo med 700 hestekrefter. Foto: Messe Duesseldorf / Constanze Tillmann
Foto: Messe Duesseldorf / Constanze Tillmann
Foto: Messe Duesseldorf / Constanze Tillmann
Foto: Messe Duesseldorf / Constanze Tillmann
Foto: Messe Duesseldorf / Constanze Tillmann
Foto: Messe Duesseldorf / Constanze Tillmann
Salongen Foto: Messe Duesseldorf / Constanze Tillmann
Foto: Messe Duesseldorf / Constanze Tillmann
RULLENDE SUPERYACHT: Du blir konge på campingen med denne bobilen med takterrasse og boblebad på taket. Foto: Messe Duesseldorf / Constanze Tillmann
Foto: Messe Duesseldorf / Constanze Tillmann
Foto: Futuria


11 meter lang

Futurias nye luksusbobil er selvsagt heller ikke beskjeden av størrelse. Den er "nesten 11 meter lang" ifølge produsenten, noe som trolig gjør den til en utfordring å kjøre på norske veier. Men skal du kun på motorveiene nedover kontinentet, går det nok glattere. Vi har imidlertid sett lengre bobiler enn dette i Norge, for eksempel den 12 meter lange amerikanske kjempen Monaco Dynasty som ble vist på campingmessa på Lillestrøm i 2005.

5,15 millioner pluss skatter og avgifter ...

Når du har gått høyt ut med takterrasse og jacuzzi på taket, samt egen garasje til en liten og smekker sportsbil, er det selvsagt ingen vits i å spare på utstyr i resten av den rullende yachten. Den er beriket med blant annet velutstyr bad, soverom og salong.

Her er også et kraftig lydanlegg som du må ha til alle festene med de rike vennene dine, og til og med røykmaskin og bakgrunnsbelysning.

Prisen på herligheten er 657.413 euro i Tyskland, ifølge den tyske avisen Stern - dette tilsvarer cirka 5,18 millioner norske kroner direkte omregnet. Den reelle prisen når norsk toll og avgifter er plusset på, blir selvsagt en helt annen.

Får vi se den på Lillestrøm?

Mange av bobilene og campingvognene som vises på campingmessa i Düsseldorf, tar veien opp til campingmessa på Lillestrøm etterpå. Düsseldorf-messa strekker seg fra 28. august til 5. september, mens messa på Lillestrøm har avspark 16. september og varer til 19. september.

Ifølge informasjonen på Futurias nettside, ser det imidlertid ikke ut til at dette er en av luksusbilene vi vil få beundre på Lillestrøm i år. Neste visning etter Caravan Salon Düsseldorf er Essen Motorshow i månedsskiftet november/desember.