Italiener med fartspotensial

Troskap mot familien har alltid vært en av pilarene i italiensk kultur. Nyheten fra Sessa er da heller ikke troløs mot Key Largo-familien.

Italiener med fartspotensial
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Italienske SessaMarine utvider flåten med to nye båter før 2001-sesongen. Daycruiseren Sessa Islamorada 21 har vi allerede testet. Omtalen finner du på denne lenken. Den andre nyheten er en storvokst skjærgårdsjeep – Sessa Key Largo 22.

Stor, men hvor stor?

Den nye skjærgårdsjeepen blir den nest største i Key Largo-familien. Mens vi først er inne på størrelse, må vi understreke at Key Largo 22 slettes ikke er 22 fot. Sessa har lenge hatt en stygg uvane med å overdrive dette med fot en smule. I dette tilfellet har de frekt og løgnaktig døpt skroget på 21 fot til Key Largo 22.

22 fot eller ei – nye Key Largo 22 er en voksen skjærgårdsjeep. Forut finner du en solseng på fire kvadratmeter (2 x 2 meter) med plass til både to og tre fullvoksne mennesker. Plassen foran vindskjermen kan også benyttes som sittegruppe, med tilstøtende cocktailbord.

Key Largo 22 har også byttet ut sofaen bak vindskjermen med to stoler. Vindskjermen er, som på andre Key Largo-båter, omgitt av en håndrekke. Videre er interiøret flere steder piffet opp med treverk. Både de to fiskestangholderne akter og døren til stuverommet i konsollen er i teak.

Mot 50 knop

Skroget til Key Largo 22 er tilspisset med en V-bunn som måler 16 grader. I følge italienerne skal skroget være både sjødyktig og raskt. Under en test klarte båten 48 knop med en 200-hester på hekken. Sessa anbefaler imidlertid en langt lavere marsjfart – 27 knop.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Som vi er vant til fra Key Largo-serien har også nykomlingen høyt fribord. Dette øker både sikkerheten og styrmannens muligheter til å holde sine klær tørre.

Key Largo 22 Yachting

Siste båtnyheter
  1. Wally One er vist

Sessa kommer til å presentere nyheten Key Largo 22 i to versjoner. I tillegg til standardutgaven, vil italienerne også sjøsette en Yachting-utgave. Sistnevnte bygger på suksessen til storebroren Key Largo 23, hvis dekk skjuler en aldri så liten kabin. Yaching-varianten vil derfor konstrueres med en større konsoll med dør. Bak døren finner du kabin med toalett. Sessa har også utstyrt kabinen med et vindu for å lyse opp tilværelsen for tissetrengte og søvnige.

Og hva skal barnet koste?

Nyhet fra Italia bærer i dag en pris på 192.800 kroner. For Yachting-versjonen må du belage deg på å betale en slant ekstra: 223.100 kroner lyder prisen på Key Largo 22 Yachting.