Interiør og utstyr

Utenpå er det svært lite som avslører at ST170 koster mer enn 300.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Interiør og utstyr
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hadde det ikke vært for det diskrete emblemet på bakluken måtte du vært en kjenner for å kunne skille ST170 fra mengden. Interiøret skiller seg imidlertid noe mer fra billigere familie-medlemmer. Røde nåler på hvit bakgrunn gir et sportslig preg og egne målere for oljetemperatur og -trykk signaliserer at man har en spenstig motor under panseret.

Fireeket ratt

Ford har ikke brydd seg om at enkelte hevder at sportslige biler bør ha treekede ratt. Ford har i stedet satset på et skinntrukket ratt med fire eker, et ratt som etter vårt syn fungerer godt (se fotoalbum). Takket være utvekster klokken ti på to og ergonomisk utformede eker lå i hvert fall rattet godt i våre hender.

Tøffe pedaler

image: Interiør og utstyr

Metallpedaler med gummiknotter er også på plass, noe som understreker bilens sportslige image. Vårt testeksemplar var i tillegg utrustet med Recaro delskinn-seter. Disse er usedvanlig gode og gir svært god sidestøtte, men er dessverre ikke standardutstyr. Det er foreløpig uklart hva slags seter som blir å finne i ST170 i Norge, men vi går ut i fra at de blir mer eksklusive enn de som er å finne i ordinære Focuser.

Farlige konkurrenter

Vi må teste Ford Focus ST170 under norske forhold før vi kan si om dette er en bil vi kan anbefale eller ikke. Det som uansett er klart, er at ST170 ikke blir alene i sin nisje. Både Audi A3, Seat Leon, Toyota Corolla og Seat Leon er tilgjengelige med kraftige motorer og befinner seg alle i samme prissjikt som ST170.

 • Se bildene i stort format i fotoalbumet
 • Nysgjerrig på Ford Focus? Inntil vi får testet ST170 i Norge, kan du lese vår test av Ford Focus 1.8 TDCi.
 • Ford Focus ST170
  Pris 3-dørs304.500 kr
  Pris 5-dørs308.500 kr
  Pris stv.317.500 kr
  Slagvolum1.988 ccm
  Effekt173 hk/7.000 o/min
  Dreiemoment196 Nm/5.500 o/min
  0-1008,2 sek
  Toppfart215 km/t
  Blandet forbruk0,91 l/mil
  Nybilgaranti3 år